avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despre o mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despre o mostenire

Buna ziua ,am un apartament care a fost al parintilor mei ,tata a murit ,amfacut succesiunea,iar apartamentul s -a trecut pe mine si pe mama mea.Eu o ingrijesc pe mama mea si am facut un contract de intretinere ,astfel ca dupa un eventual deces apartamentul sa imi ramana mie.M am casatorit si intrebarea mea este daca la un moment dat ar interveni un divort ,va trebui sa dau parte din acest apartament avand in vedere ca l am mostenit de la parintii mei si daca da dupa cat timp.
Cel mai recent răspuns: sd2010 , utilizator 17:47, 24 Noiembrie 2010
probl se punse dc la mom deschid succes erati sau nu casatorita si dc la mom inche contr de intretinere(este vb de vanzare-cump cu clauza de intret ?).
dc nu erati la nici un mom casat at ap este al dvs personal iar sotul nu va avea nici un dr de prop asupra imob, ci doar un eventual dr de creanata pt imbunatirile aduse acestuia.
in sens contrar, erati casat la unul/ambele mom at imob este un bun comun al sotilor fiec avand o cota parte din acesta, in fct de cat se va stabili in instanta cota reprez val de contrib la dobandirea tuturor bunurilor comune
În cazul unui divorţ soţia va avea un drept de creanţă cu privire la perioada de întreţinere care s-a prestat în timpul căsătoriei pentru că toate cheltuielile făcute pentru îngrijirea mamei din momentul încheierii căsătoriei sunt achitate din banii familiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament in timpul casatoriei Ice_Age2011 Ice_Age2011 Buna ziua, As dori sfatul dumneavoastra in legatura cu urmatoarea situatie: Sunt casatorita cu sotul meu de 3 ani. Eu voi mosteni un apartament de la ... (vezi toată discuția)
Dreptul familiei cony_cony cony_cony in 2005 am incheiat un contract de vanzare cumparare pe numele meu cu mama mea pentru o casa, cu prevederea de intretinere. Anul acesta mama a decedat, deci am ... (vezi toată discuția)
Drept asupra unui imobil dinca_marian_eugen dinca_marian_eugen buna ziua, vreau si eu sa stiu ce drept are mama mea asupra unui imobil pe care l-a cumparat impreuna cu tatal meu de la bunicul meu dupa tata,specific ca in ... (vezi toată discuția)