avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept asupra unui imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept asupra unui imobil

buna ziua, vreau si eu sa stiu ce drept are mama mea asupra unui imobil pe care l-a cumparat impreuna cu tatal meu de la bunicul meu dupa tata,specific ca in act scrie ca imobilul a fost vandut la valoarea de 12000lei din care 3000lei i-a primit bunicul meu iar de restul de 9000lei sa aiba grija mama si cu tatal meu de el si sa-l inmormanteze,bunicum leu a murit in 1993 iar in momentul in care s-a intocmit actul de vanzare cumparare tatal si mama mea erau casatoriti.
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 12:55, 28 Decembrie 2009
Buna ziua. Pare a fi vorba despre un contract de intretinere. Mama dvs. are aceleasi drepturi pe care le are si tatal , fiind si dumneaei parte contractanta.
Mama dvs are dreptul la jumatate din acel imobil. Fiind cumparat in timpul casatoriei acel imobil este bun comun al sotilor si , in caz de divort si partaj , se imparte 50-50%.B-)
Mama are drept de proprietate asupra unei jumatati din imobil.
buna ziua!
dr de prop asupra imob a fost dobandit de catre parintii dvs in timpul casatoriei, prin urmare acesta intra in masa partajabila a sotilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, daca mama mea a decedat, dar mama mai are o fiica ... Aya01 Aya01 Buna ziua, Daca mama mea a decedat, dar mama mai are o fiica din casatoria anterioara (sora mea vitrega, eu fiind fratele ei) si vorbim de doua ... (vezi toată discuția)
Dreptul celei de a doua sotii asupra bunurilor existente ale sotului. raisa2010 raisa2010 Situatia: Sunt unicul copil al tatalui supravietuitor, tata care s-a recasatorit si locuieste impreuna cu a doua sotie in apartamentul in care am locuit eu si ... (vezi toată discuția)
Mostenire AlMaria AlMaria Buna ziua, Am si eu doua intrebari si v-as fi recunoscatoare daca m-ati ajuta cu cate un raspuns: 1. In 1997 a decedat bunicul meu. La aceea data tocmai ... (vezi toată discuția)