Problema este ca nu mosteniti..ci cumparati un apartament in timpul casatoriei. Il mosteneati singura daca erati unicul mostenitor legal . Asadar pentru a nu-l imparti cu sotul in cazul unui eventual divort, tot ce puteti face este sa mentionati in act ca banii cu care il achizitionati sunt bani proprii. Problemele vor aparea numai daca nu veti putea demonstra de unde ati avut acei bani proprii ( donati de la parintii dvs) Asa ca este bine sa incheiaiti un act de doantie cu parintii dvs, prin acre acestia va doneaza aceasta suma, inainte d cumpararea apartamentului
buna ziua.
exprimarea este destul de nepotrivita. nu veti mosteni imobilul, pentru ca nu sunteti unic succesor . daca in masa succesorala vor intra mai multe imobile si s eva efectua un partaj succesoral prin intelegerea succesorilor, iar dvs. va va reveni imobilul respectiv, at. intr-adevar veti fi unicul proprietar al imobilului respectiv. sotul neavand nici un drept in acest caz.
tot astfel, daca este vb de un singur imobil si si exsita mai multi succesori, sotul nu va avea nici un drept privind cota ce o veti dobandi din imobilul respectiv. dar daca dvs. veti cumpara cotele aprti ce se cuvin celorlalti succesori sotul va avea si dansul dreptul , asupra acestor cote.
cu exceptia cazului in care dvs. ati cumpara cotele parti respective cu bani donati dvs. de catre parintii dvs.
sau daca ceilalti renunta la succesiune in favoarea dvs.
In cazul in care vom face act de vanzare cumparare catre mine si sotul meu si daca din nefericire divortam sau el moare, rudele lui - anume tatal, mama, fratele - au vreun drept asupra acestui apartament cumparat de noi?
Mentionez si ca eu si sotul meu avem impreuna un copil.
daca veti cumpara impreuna, dupa divort, la partaj, dansul are dreptul la o jumatate. daca moare, doar dvs si copilul il mosteniti.
daca e intrega la minte , e libera sa va doneze oricat daca nu are mostenitori rezervatari (parinti, copii, sot)