Am depus cerere de pensionare anticipata in Feb 2009, dar am continuat sa lucrez si sa platesc CAS, intrucit Casa Judeteana de Pensii mi-a respins cererea pe motiv ca nu aveam stagiu de cotizare suficient. M-am adresat instantelor (Tribunal si Curtea de Apel) care mi-au recunoscut, ambele, perioada lucrata in Nigeria (1981-1984) pe baza documentelor pe care Casa le-a ignorat initial; cu aceasta perioada recunoscuta de instante, CJP a fost deci, obligata de justitie sa emita Decizia de pensionare, acordindu-mi drepturile banesti incepind cu Dec 2009, desi in hotarirea Tribunalului si apoi a Curtii de Apel se mentiona ca pensionarea mea sa inceapa cu Februarie 2009. (CJP a motivat ca in perioada feb-nov 2009 am contribuit CAS si, conf Legii 19/2000 nu puteam sa primesc pensie anticipata pentru perioada in care am fost si cotizant CAS). Va intreb cu respect, oare pe perioada in litigiu pina la o hotarire definitiva, prevederile din L19/2000 mai operau ? Sau altfel, daca instantele nu mi-ar fi dat mie dreptate, dar eu imi incetam calitatea de asigurat CAS la momentul depunerii cererii de pensionare anticipata si pina la pronuntarea definitiva, in perioada feb-nov 2009 as fi avut vreun accident, etc, cine imi platea mie spitalizarea, etc ? Cumva am "cazut in plasa" proprie ? Sau poate Casa de Pensii ar trebui sa restituie mie si angajatorului meu contributiile pe cele 10 luni necuvenite Casei, in urma Hotaririlor judecatoresti definitive ?
Va multumesc, cu respect, Filimon.
Cel mai recent răspuns:
Gabriela Pintea , Consilier juridic
23:18, 24 Noiembrie 2010