avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Probleme incheiere contract leasing
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Probleme incheiere contract leasing

Buna ziua.
Sunt administrator al unei societati comerciale care a avut 2 contracte de leasing pentru 2 autoturisme, la doua societati diferite de leasing. Intamplarea a facut ca ambele contracte sa se finalizeze anul acesta- la o luna diferenta uina de alta.
Contractele incheiate au avut ambele valoare reziduala zero.
primul contract s-a incheiat fara probleme, conform scadentarului. Nici o suma n-a fost perceputa in plus.
La cel de-al doilea, au aparut problemele. Am fost instiintata pe e-mail de catre societatea de leasing ca urmeaza sa mi se emita factura pentru ultima rata, un comision de inchidere de contract si..surpriza: factura de diferenta de TVA la valoarea reziduala! Am contactat telefonic reprezentantii societatii respective si mi s-a explicat faptul ca "..dvs ati beneficiat de posibilitatea de a avea valoarea reziduala inclusa in rate, insa noi, conform legislatiei in vigoare va vom factura un 5%- retroactiv, de la inceputul contractului, pentru acea valoare reziduala inclusa in rate".
Mentionez faptul ca masina este inmatriculata definitiv in Romania, nu prea cred ca ei chiar fac importul ei acum, asa ca..va rog din suflet ajutati-ma cu un sfat. Ce sa fac? Este corect cum au procedat?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 18:54, 24 Noiembrie 2010
Nu este corect. Vi se poate factura TVA modificat cel mult pe perioada in care acesta a fost modificat. Prima firma a suportat ea diferenta de TVA pentru cele 4-5 luni de cand a intrat in vigoare TVA-ul nou

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art. 134.1 (9) nu excepteaza regularizarea tva la valoarea reziduala platita in rate, la leasing? Doru Radu Doru Radu Considerati drept sau macar legal faptul ca societatea de leasing imi cere la final de contract, dupa ce am platit toate ratele din contract timp de 4 ani, sa ... (vezi toată discuția)
Valoare reziduala leasing autoturism _maria_ _maria_ Buna seara! In luna martie se incheie perioada de leasing la autoturismul pe care il am ,am optat la inceput ca valoarea reziduala sa fie inclusa in rate ... (vezi toată discuția)
Regularizare tva de la 19la 24%la finalizare contract de leasing? mioara danaila mioara danaila buna ziua, preluare contract leasing financiar august 2009 autoturism( initial contractul de leasing a fost al unei persoane fizice) perioada de leasing ... (vezi toată discuția)