Ca urmare a unui litigiu mai indelungat, in care tatal meu a fost bombardat cu plangeri penale, toate solutionate cu NUP, pentru diferite pretinse infractiuni, am hotarat sa incerc sa stopez aceasta conduita, facand o plangere penala pt. denunt calomnios. Continutul ei este urmatorul:
"Subsemnatul X, domiciliat în Z, în numele tatălui meu, Y, în etate de 78 de ani – conform art.
222(5) din C.pr.pen., depun prezenta PLANGERE PENALA privind săvârşirea infracţiunii prevăzute
şi pedepsite de art. 245 din C.pen. de către autori necunoscuţi.
Aceştia au sesizat organele în drept cu privire la o pretinsă infracţiune pedepsită de art.
320 Cod Penal – care ar fi fost săvârşită, chipurile, de către Y – în urma căreia s-a
constituit dosarul penal nr. x, la Parchetul .... Acest dosar a fost soluţionat prin neînceperea urmăririi penale, astfel cum rezultă din comunicarea din 13.02.2006, transmisă nouă, la solicitare.
Suntem nevoiţi să depunem prezenta plângere penală deoarece dosarul penal, constituit cu
numărul de mai sus, nu este primul dosar penal împotriva noastră, constituit ca urmare a
sesizărilor aceloraşi persoane. Această avalanşă de sesizări are – în opinia noastră – un
caracter şicanator şi nu vedem, din păcate, o altă soluţie pentru stoparea acestor nedorite
acţiuni."
Politia a facut cercetari iar parchetul a solutionat, prin art. 10 lit. a) motivand astfel: " nu s-au confirmat aspectele semnalate, faptele neexistand in materialitatea lor".
Din cate presupun, autorii plangerilor penale sunt fie un cetatean in etate, care a decedat intre timp, fie o ruda a acestuia, care a semnat plangerile penale respective singura sau impreuna cu cetateanul in etate decedat.
La raspunsul parchetului, in temeiul art. 278 CPP am cerut modificarea rezolutiei procurorului in sensul aplicarii art. 10 lit g) pentru decesul faptuitorului.
INTREBARE - exista riscul ca acei autori neindentificati sa fie de fapt rudele decedatului si eu, abandonand prezentul dosar (nu am chef sa ma mai plimb prin instante pe art. 278) sa ma trezesc, la randul meu, cu plangere penala pentru denunt calomnios, desi in continutul plangerii mele nu am indicat o anumita persoana drept prezumtiv faptuitor ci autori necunoscuti ?!?
Denuntul calomnios este una din cele mai sensibile infractiuni.
Acea persoana care face plangerea penala trebuie sa fie de rea-credinta pentru a putea raspunde penal.
Pot avea multe discutii pe acesta tema, insa, in general, finalitatea este aceea ca respectiva persoana nu va fi trasa la raspundere penala.
Denuntul calomnios,
xyz2012
Buna ziua,
Am cateva intrebari, sper sa ma puteti ajuta cu niste raspunsuri, incerc sa fiu cat mai concis posibil:
X il reclama pe Y la politie pentru o ... (vezi toată discuția)