avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Denunt calomnios dupa denunt calomnios
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Denunt calomnios dupa denunt calomnios

Ca urmare a unui litigiu mai indelungat, in care tatal meu a fost bombardat cu plangeri penale, toate solutionate cu NUP, pentru diferite pretinse infractiuni, am hotarat sa incerc sa stopez aceasta conduita, facand o plangere penala pt. denunt calomnios. Continutul ei este urmatorul:

"Subsemnatul X, domiciliat în Z, în numele tatălui meu, Y, în etate de 78 de ani – conform art.
222(5) din C.pr.pen., depun prezenta PLANGERE PENALA privind săvârşirea infracţiunii prevăzute
şi pedepsite de art. 245 din C.pen. de către autori necunoscuţi.

Aceştia au sesizat organele în drept cu privire la o pretinsă infracţiune pedepsită de art.
320 Cod Penal – care ar fi fost săvârşită, chipurile, de către Y – în urma căreia s-a
constituit dosarul penal nr. x, la Parchetul .... Acest dosar a fost soluţionat prin neînceperea urmăririi penale, astfel cum rezultă din comunicarea din 13.02.2006, transmisă nouă, la solicitare.

Suntem nevoiţi să depunem prezenta plângere penală deoarece dosarul penal, constituit cu
numărul de mai sus, nu este primul dosar penal împotriva noastră, constituit ca urmare a
sesizărilor aceloraşi persoane. Această avalanşă de sesizări are – în opinia noastră – un
caracter şicanator şi nu vedem, din păcate, o altă soluţie pentru stoparea acestor nedorite
acţiuni."

Politia a facut cercetari iar parchetul a solutionat, prin art. 10 lit. a) motivand astfel: " nu s-au confirmat aspectele semnalate, faptele neexistand in materialitatea lor".

Din cate presupun, autorii plangerilor penale sunt fie un cetatean in etate, care a decedat intre timp, fie o ruda a acestuia, care a semnat plangerile penale respective singura sau impreuna cu cetateanul in etate decedat.

La raspunsul parchetului, in temeiul art. 278 CPP am cerut modificarea rezolutiei procurorului in sensul aplicarii art. 10 lit g) pentru decesul faptuitorului.

INTREBARE - exista riscul ca acei autori neindentificati sa fie de fapt rudele decedatului si eu, abandonand prezentul dosar (nu am chef sa ma mai plimb prin instante pe art. 278) sa ma trezesc, la randul meu, cu plangere penala pentru denunt calomnios, desi in continutul plangerii mele nu am indicat o anumita persoana drept prezumtiv faptuitor ci autori necunoscuti ?!?
Cel mai recent răspuns: Gabriela PĂDURARIU , Alte profesii 20:51, 14 Martie 2008
Categoric oricine poate face o plangere impotriva altcuiva dar, asta nu inseamna poate fi dovedita.
Ultima modificare: Joi, 28 Februarie 2008
Gabriela Mihai, Avocat
Denuntul calomnios este una din cele mai sensibile infractiuni.
Acea persoana care face plangerea penala trebuie sa fie de rea-credinta pentru a putea raspunde penal.
Pot avea multe discutii pe acesta tema, insa, in general, finalitatea este aceea ca respectiva persoana nu va fi trasa la raspundere penala.

avocat Claudiu Lascoschi
Subscriu, iar ce-i care ma cunosc pe for, stiu ca am mai discutat pe tema aceasta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca cineva ma reclama la infinit si primesc doar nup exista posibilitatea sa-l dau in judecata pentru daune morale|? ContSters182547 ContSters182547 din cate am mai discutat cica as putea sa dau in judecata acea persoana pe calomnie si acolo sa cer daune morale...multumesc (vezi toată discuția)
Denunt calomnios ContSters75393 ContSters75393 Poate o persoana sa faca plingere ptr. denunt calomnios in situatia urmatoare? Persoana x este agresata de persoana y .Persoana x in plingerea prealabila de ... (vezi toată discuția)
Denuntul calomnios, xyz2012 xyz2012 Buna ziua, Am cateva intrebari, sper sa ma puteti ajuta cu niste raspunsuri, incerc sa fiu cat mai concis posibil: X il reclama pe Y la politie pentru o ... (vezi toată discuția)