Am o problema, iar daca ma puteti ajuta, v-as fi recunoscator.
In urma cu cinci luni am inaintat actele pentru divort, pe motivul ca sotia parasise domiciliul. Ea nu s-a prezentat la nicio infatisare. S-a dat sentinta ca am divortat, a iesit si hotararea. Avocata ce m-a reprezentat imi spune ca nu mi se poate elibera decizia de divort, pana nu semnneaza ea (fosta sotie). In cazul acesta (ca ea a gresit), eu ce pot sa fac? Daca ea nu vine sa semneze decizia, va trebui sa o astept, pana binevoieste? Trebuie neaparat ca aceasta decizie sa fie semnata mai intai de ea? Ca nu a fost divort de comun acord. Mentionez ca nu am avut de impartit bunuri si nu avem nici copii.
Va multumesc din suflet. O seara placuta!
ce decizie sa semneze? daca instanta s-a pronuntat aveti o hotarare judecatoreasca de desfacere a casatoriei care devine definitiva prin faptul ca a fost apelata de niciuna din parti.
Va multumesc foarte mult pentru ca mi-ati raspuns. Aceasta este si nelamurirea mea. In definitiv, vreau sa ma lamuresc pentru ce trebuie aceasta decizie (daca intr-advar trebuie) si de ce sa o astept pe fosta sotie sa semneze, pentru a intra in posesia ei? in fond, ea a gresit.
Divort
gabrielle2010
buna seara,
desi nu imi este usor, am am luat decizia de a divorta deoarece de ceva timp sotul imi este infidel. nu vem copii, doar citeva bunuri mobile in ... (vezi toată discuția)