avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna seara,

Am o problema, iar daca ma puteti ajuta, v-as fi recunoscator.
In urma cu cinci luni am inaintat actele pentru divort, pe motivul ca sotia parasise domiciliul. Ea nu s-a prezentat la nicio infatisare. S-a dat sentinta ca am divortat, a iesit si hotararea. Avocata ce m-a reprezentat imi spune ca nu mi se poate elibera decizia de divort, pana nu semnneaza ea (fosta sotie). In cazul acesta (ca ea a gresit), eu ce pot sa fac? Daca ea nu vine sa semneze decizia, va trebui sa o astept, pana binevoieste? Trebuie neaparat ca aceasta decizie sa fie semnata mai intai de ea? Ca nu a fost divort de comun acord. Mentionez ca nu am avut de impartit bunuri si nu avem nici copii.
Va multumesc din suflet. O seara placuta!
Cel mai recent răspuns: alina.s , utilizator 16:46, 25 Noiembrie 2010
buna ziua.
cred ca nu ati inteles de fapt ce v-a explicat avocatul. B-)
decizia de divort nu trebuie semnata de fosta sotie , ci dvs. nu puteti legaliza acea decizie pana cand nu se face dovada comunicarii deciziei catre fosta sotie .
cu alte cuvinte , fosta dvs. sotie tb. sa semneze de primirea deciziei, pt. a se face dovada faptului ca a luat la cunostinta despre decizia de divort .
ulterior, dvs. veti putea proceda la legalizarea deciziei de divort. ;)
Va multumesc foarte mult pentru atentia acordata si raspunsul Dvs. Ma voi stradui sa o conving sa semneze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot recupera hotararea de divort de la tribunalul din cornetu-ilfov? safta ioana safta ioana In anul 2009 luna mai ,am terminat divortul cu fostul sot ,o luna mai tarziu am primit acasa hotararea de divort definitiva si irevocabila.In aceea hotarare ... (vezi toată discuția)
Hotararea unui divort. va rog lamuriti-ma!!! Iordache Alexandra Iordache Alexandra Buna ziua. Ma numesc Iordache Alexandra, am si eu o nelamurire si va rog sa ma ajutati!! am fost casa torita la Craiova (eu sunt din Dr.Tr.Severin) timp de 6 ... (vezi toată discuția)
Divort gabrielle2010 gabrielle2010 buna seara, desi nu imi este usor, am am luat decizia de a divorta deoarece de ceva timp sotul imi este infidel. nu vem copii, doar citeva bunuri mobile in ... (vezi toată discuția)