avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contributiile obligatorii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contributiile obligatorii

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o nelamurire la care nu-mi poate da raspuns nimeni de la resurse umane unde lucrez. Anul trecut m-au disponibilizat de la institutia unde lucram, dar am ramas in continuare la acest loc de munca cu contract de prestari servicii, fiind platita de UBB Cluj, inainte ma plateau cei de la BCU Cluj. Sa imi mearga vechimea eu mi-am dat cartea de munca unui prieten sa ma angajeze la el pe firma cu 2 ore, in ideea sa-mi fie platite la zi si contributiile la sanatate si ce mai trebuie. Mai nou, imi trage si de unde lucrez cu contract de prestari servicii, peste 320lei, cica sanatatea, somajul, etc. Am intrebat la mine la contabilitate daca merita sa mai fiu angajata la prietenul respectiv si sa platesc 150lei lunar... si nu au stiut ce raspuns sa-mi dea. Mi-am inchis cartea de munca la firma prietenului si acum nu stiu daca : mie mi se recunoaste contribitia la sanatate, somaj, vechime, etc. ce-mi trag astia de la UBB, sau am facut o gresala ca nu mi-am lasat sa-mi plateasca prietenul acela prin firma lui contributiile la fortele de munca? .Problema este ca plateam din doua locuri si nici nu stiam ce solutie sa gasesc sa fie bine. La pensie oare mi se cunoaste vechimea daca sunt doar cu contract de prestari servicii.. ca am si eu pana acum 25 ani vechime pe cartea e munca?
Cel mai recent răspuns: titiana , utilizator 08:41, 25 Noiembrie 2010
Puteti contribui la pensii incheind un contract de asigurare sociala.
In ceea ce priveste sanatatea si somajul, daca firma va opreste contributia si este de buna credinta atunci nu trebuie sa va faceti probleme.
Ca sa nu aveti nesiguranta puteti sa solicitati de agentia de ocupare a fortei de munca o adeverinta cu stagiul de cotizare, la fel si de la casa de sanatate.
Ultima modificare: Joi, 25 Noiembrie 2010
titiana, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de muca vs. contract de colaborare Roxana_Mihaela Roxana_Mihaela prietenul meu urmeaza sa se angajeze si i-a fost propusa varinta contractului de colaborare pe motiv ca acesta ar fi mai avantajos. as vrea sa stiu care sunt ... (vezi toată discuția)
Transformare ContSters60781 ContSters60781 Sunt utilizatori ai caror firme au cazut de acord cu angajatii sa nu mai lucreze cu acestia in baza contractelor individuale de munca ci in baza unor contracte ... (vezi toată discuția)
Plara cas din mana pentru 3luni din urma mihaijanel mihaijanel Buna ziua Am o prietena care sa angajat in febroarie 2010 la o firma si in febroarie 2011 a nascut. Am verificat si am constatat ca cartea de munca este din ... (vezi toată discuția)