avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tendinţe în lumea creditării Leasing auto sau credit de nevoi personale?
Discuție deschisă în Tendinţe în lumea creditării

Leasing auto sau credit de nevoi personale?

Buna ziua
Imi poate spune si mie cineva ce ar fi mai avantajos pentru a cumpara o masina noua. Sa o iau in leasing sau cu un credit de nevoi personale. Si de la care banca ar fi mai rentabil? :-/
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters50370 , utilizator 19:52, 3 Aprilie 2008
Parerile sunt impartite. Unii prefera leasingul pt ca au posbilitatea de a achita valoarea reziduala la sfarsitul contractului, ceea ce se traduce printr-o rata lunara mai mica.
Altii, dimpotriva, prefera creditul auto, pentru ca in acest fel devin proprietarii masinii de la bun inceput, in vreme ce in cazul leasingului sunt doar utilizatori (un fel de chiriasi).
Dobanzile nu difera foarte mult intre leasing si credit.
In privinta unui credit mai avantajos, va trebui fie sa comparati dvs. ofertele mai multor banci (accesibile pe internet), in functie de DAE, de suma acordata raportat la veniturile dvs., de rata lunara (majoritatea bancilor au pe site-urile proprii si simulatoare de credit), fie sa apelati la o firma specializata in acest sens.
Cred ca cele mai multe informatii le puteti obtine de la o firma specializata in intermediere de credite.
E gratuit, pe dv. nu va costa nimic si puteti compara si banci, DAE, credite, tipuri...
Ce e mai avantajos din ce punct de vedere, asta conteaza. Or, tocmai asta nu ne=-ati spus, de aceea cred ca e cel mai important sa apelati la specialisti.
Pentru mine, importanta ar fi leasingul, o masina de 10 ani nu ma incanta, asa ca un leasing facut pe o perioada cat mai mare dupa care sa schimb masina mi s-ar parea ideal.
Dar... alti oameni gandesc altfel si alte criterii pot fi importante pentru ei: rata pe luna, veniturile luate in calcul, nivelul de indatorare acceptat etc.
Ambele variante au plusuri si minusuri. Si eu am avut acum 2 ani o dilema similara. In final am optat pentru leasing (pe cabinet) si consider ca am facut alegerea corecta pentru mine.
Daca nu doriti sa platiti pentru casco, atunci credit de nevoi personale.

In plus la creditul auto se garanteaza cu masina, iar la leasing, masina e a firmei de leasing, asa ca as recomanda un credit nevoi personale, depinde de ceea ce doriti dumneavoastra.

Adriana Vasile,
Consultant credite Aviso Constanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rata rezidualã la leasing co_misaru co_misaru Am un leasing auto la unicredit. În decembrie ar trebui să achit ultima rată, cea reziduală în valoare de 3000E, dar nu prea îi am. Ce opţiuni am să ... (vezi toată discuția)
Imprumut bancar sau leasing? luanna luanna Buna Doresc sa imi achizitionez un nou autotursim insa nu stiu pe ce modalitate de finantare sa merg imprumut bancar sau leasing?Va rog frumos sa imi spuneti ... (vezi toată discuția)
Bună ziua doresc sa fac un credit de nevoi personale de 45000 ... SimoNae09 SimoNae09 Bună ziua Doresc sa fac un credit de nevoi personale de 45000 RON pe perioada de 4 (sau 5 ani). Daca la un moment dat pot achita o suma 10000 RON, prin ... (vezi toată discuția)