avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tendinţe în lumea creditării imprumut bancar sau leasing?
Discuție deschisă în Tendinţe în lumea creditării

imprumut bancar sau leasing?

Buna
Doresc sa imi achizitionez un nou autotursim insa nu stiu pe ce modalitate de finantare sa merg imprumut bancar sau leasing?Va rog frumos sa imi spuneti parea voastra dat fiind faptul ca stiti legile.
Va multumesc,
Luana
Cel mai recent răspuns: djinn , utilizator 14:20, 11 Februarie 2011
decideti dvs dupa cum va costa la final masina, vedeti in ce varianta costa mai putin. daca faceti imprumut, masina va fi a dvs, daca alegeti leasing, masina va fi a societatii pana la achitarea ei si sunteti obligat sa incheiati si asigurare casco
Ultima modificare: Miercuri, 2 Februarie 2011
gi-jane2, moderator
Presupun ca doriti o finantare pe persoana fizica. Si in cazul leasingului si pt credit va trebui ca gradul de indatorare sa nu depaseasca 35% din veniturile eligibile ale familiei.
Din punct de vedere legal, principala deosebire intre leasing si credit este dreptul de proprietate asupra autovehiculului. La leasing proprietar este finantatorul, pana la sfarsitul contractului, prin plata ultimei rate si a valorii reziduale vi se tranfera dreptul de proprietate. In cazul creditului sunteti proprietar din momentul achizitiei, cu mentiunea ca daca bunul este gajat in favoarea bancii, aceasta are drept de preemtiune in cazul instrainarii bunului. Adica nu il puteti vinde fara acordul bancii.
Restul de deosebiri sunt de natura financiara sau logistica: dobanda pt leasing este ceva mai mica decat la credit, in cazul creditului este posibil ca banca sa va solicite garantii suplimentare (de ex, ipoteca pe un bun imobil), la credit va ocupati singur de operatiunile de inmatriculare/asigurare, cu mentiunea ca in cazul in care apelati la un credit auto nu sunteti exonerat de obligatia incheierii unei asigurari facultative (casco), in cazul leasingului este posibil sa fiti obligat de finantator sa incheiati o asigurare casco la un pret peste cel al pietei iar asigurarea RCA va costa ceva mai mult intrucat proprietarul bunului este persoana juridica si nu fizica, finantarea in leasing e ceva mai usor de obtinut (nu necesita nenumarate drumuri, documente ca in cazul unui credit).
Cu alte cuvinte, in acest moment daca doriti ca si costul total al unei achizitii sa fie cat mai mic si sunteti dispus sa faceti eforturile logistice pe cont propriu (inmatriculare, asigurare, impozit, drumuri la banci) atunci accesati un credit. In cazul in care va doriti sa scapati de complicatiile logistice apelati la leasing.
Diferenta de pret intre cele doua forme de finantare nu este intotdeauna foarte relevanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita Luana_Coseru Luana_Coseru Ce se intampla in cazul in care ,masina pusa gaj pt un imprumut ,nu mai poate fi scoasa la licitatie in vederea recuperarii creantei, deoarece ,in urma unui ... (vezi toată discuția)
Casco leasing bcr. legal sau nu! rocado rocado Buna ziua, Am nevoie urgent de un sfat avizat in urmatoarea problema. In 28.04.2006 am facut un ctr de leasing auto la BCR leasing, 60 rate si valoare ... (vezi toată discuția)
Leasing auto sau credit de nevoi personale? KENY KENY Buna ziua Imi poate spune si mie cineva ce ar fi mai avantajos pentru a cumpara o masina noua. Sa o iau in leasing sau cu un credit de nevoi personale. Si de ... (vezi toată discuția)