avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONCEDIUL PENTRU CRESTEREA COPILULUI SE IA IN CALCUL ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONCEDIUL PENTRU CRESTEREA COPILULUI SE IA IN CALCUL PENTRU STABILIREA SPORULUI DE VECHIME?

AM REVENIT LA SERVICIU DUPA 2 ANI DE CONCEDIU PENTRU CRESTEREA COPILULUI SI MI S/A SPUS CA ACEASTA PERIOADA NU SE IA IN CALCUL PENTRU SPORUL DE VECHIME DEOARECE NU EXISTA NICI O LEGE CARE SA PREVADA ACEST LUCRU. TOTU
SI NU AU STIUT SA IMI SPUNA NICI IN BAZA CAREI LEGI NU IMI RECUNOSC CEI DOI ANI. CUM ESTE CORECT SI CARE ESTE LEGEA IN VIGOARE PENTRU CAZUL MEU?
Cel mai recent răspuns: costic , utilizator 22:03, 24 Noiembrie 2010
sporul de vechime nu se acorda ptr perioada de suspendare. aceasta perioada se ia in calcul, in schimb, la determinarea vechimii in cazul pensiei. Perioada in care ati beneficiat de concediu crestere copil nu constituie vechime in munca, ci perioada asimilata stagiului de cotizare in vederea stabilirii drepturilor prevazute de legea 19/2000 (legea pensiilor).
Interpretez ca se ia in calcul:
OUG 148/2005
Art.18(7) Perioada concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau de pana la 3 ani in cazul copilului cu handicap constituie vechime in munca si in serviciu, care se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu aceasta.
se va lua in calcul ca vechime in munca si la calc pensie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor vechime in perioada crestere copil antonio.georgescu antonio.georgescu Buna ziua, va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine, daca se ia in calcul la acordarea sporului de vechime, perioada in care am avut contractul de munca ... (vezi toată discuția)
Vechime - crestere copil 2 ani alinus1128 alinus1128 Buna seara, Momentan sunt la 10% vechime in campul muncii si in viitorul apropiat voi intra in concediul de pana la 2 ani pt crestere copil. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca bursucica bursucica Buna ziua! As dori sa stiu daca concediul de cresterea copilului este considerat vechime in munca in conditiile in care am fost angajata pe perioada ... (vezi toată discuția)