avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spor vechime in perioada crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spor vechime in perioada crestere copil

Buna ziua, va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine, daca se ia in calcul la acordarea sporului de vechime, perioada in care am avut contractul de munca suspendat pentru cresterea copilului pana la 2 ani,respectiv in perioada nov 2003- iulie 2005.
Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:31, 26 Ianuarie 2010
sporul de vechime se refera la vechimea in activitate.
adica, la timpul petrecut la serviciu.

din punctul meu de vedere sporul de vechime nu se acorda ptr perioada de suspendare. aceasta perioada se ia in calcul, in schimb, la determinarea vechimii in cazul pensiei.
Perioada in care ati beneficiat de concediu crestere copil nu constituie vechime in munca, ci perioada asimilata stagiului de cotizare in vederea stabilirii drepturilor prevazute de legea 19/2000 (legea pensiilor). In sistemul privat acest lucru este lasat la latitudinea angajatorului.
antonio.georgescu a scris:

Buna ziua, va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine, daca se ia in calcul la acordarea sporului de vechime, perioada in care am avut contractul de munca suspendat pentru cresterea copilului pana la 2 ani,respectiv in perioada nov 2003- iulie 2005.
Va multumesc .

Pentru aceasta perioada CIC nu constituie vechime in munca .... din 2007 , perioada concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau de pana la 3 ani in cazul copilului cu handicap constituie vechime in munca si in serviciu, care se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu aceasta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul pentru cresterea copilului se ia in calcul pentru stabilirea sporului de vechime? raac15 raac15 AM REVENIT LA SERVICIU DUPA 2 ANI DE CONCEDIU PENTRU CRESTEREA COPILULUI SI MI S/A SPUS CA ACEASTA PERIOADA NU SE IA IN CALCUL PENTRU SPORUL DE VECHIME ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil-vechime in munca cocuta1973 cocuta1973 Concediul pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani se considera sau nu vechime in munca ( pt calcul spor vechime)?? (vezi toată discuția)
Vechime - crestere copil 2 ani alinus1128 alinus1128 Buna seara, Momentan sunt la 10% vechime in campul muncii si in viitorul apropiat voi intra in concediul de pana la 2 ani pt crestere copil. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)