avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Eliberare adev.cu datorii?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Eliberare adev.cu datorii?

Mama cu doi baieti care stau intr-un ap.cu 2 camere, au intretinere neachitata din luna mai 2010 in val.de 500 lei RON, al trei-lea baiat care nu mai sta in ap din luna nov.2008 dar pe BI/CI are domiciliul stabil tot la acest ap.vine sa-i dau adev.din care sa reiasa ca nu este in evid. noastra si nu a depus dosar de subventie.
Sunt foarte revoltati !!!...ptr ca nu am vrut sa-i eliberez asemenea adev.pana nu-si platesc datoria la intretinere.
Am dreptate?!!!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:12, 25 Noiembrie 2010
Nu aveti dreptate!
Unde ati citit ca aveti dreptul sa conditionati eliberarea unei adeverinte de achitarea restantei?
In statutul asociatiei aveti o asemenea prevedere? Chiar daca ar fi asa ea ar fi nelegala.

Pentru neachitarea restantei aveti posibilitatea sa-i penalizati restanta sau sa-i dati in judecata pentru recuperarea acestora. Ca nu ati facut asta e vina asociatiei si nu va puteti rafui cu restantierii.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Noiembrie 2010
elga50, moderator
Daca baiatul nr.3 a venit cu o asemenea cerere si nu mai este prins la intretinere la dvs. (implicit, daca familia din ap.cu restanta a depus cerere de subventie, el nu are cum sa figureze ca locuind acolo) trebuie sa-i eliberati o astfel de adeverinta; dvs.nu scrieti in ea un neadevar, ci starea de fapt.
Poate sunteti deacord cu mine ca un administrator este platit cu salariu de catre membrii asociatiei. Asa ca el trebuie sa munceasca pentru acestia conform fisei postului, a contractului de munca si a legislatiei.
Pentru a elibera o adeverinta acel administrator trebuie sa munceasca, sa consume timp pentru a verifica, sa mearga la presedinte sa semneze si stampileze adeverinta, sa cumpere hartie si toner pentru imprimanta sau macar un pix pentru a intormi adeverinta "de mana"...
Eu, ca administrator sau presedinte, fac acest lucru in mod firesc si eliberez adeverinte tuturor proprietarilor care "ma platesc".
Dar nu o fac si nu o voi face pentru cei care nu "ma platesc". Un restantier este in aceasta a 2-a situatie. Daca nu si-a platit restantele de cateva luni inseamna ca nu a platit nici partea de salariu sau indemnizatie a administratorului si a presedintelui. Si-acestia de ce ar face ceva pentru restantier asa "moca"!?
Orice ocazie este bine de valorificat pentru ai convinge pe restantieri sa plateasca datoriile la intretinere, inclusiv eliberarea adeverintelor de orice fel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta asociatie proprietari loredana1108 loredana1108 Buna ziua, Am si eu urmatoarea intrebare.. Am nevoie de la asociatia de proprietari, pentru servici, de o adeverinta din care sa reiasa ca sunt locatar al ... (vezi toată discuția)
Acceptul asociatiei pentru stabilirea sediu srl kadir kadir Am un prieten care doreste sa isi deschida o firma(mai exact S.R.L.),dar intampina o dificultate.In legatura cu sediul,are administratorul asociatiei dreptul ... (vezi toată discuția)
Restanta la intretinere dupa cumpararea apartamentului bettyq bettyq Buna ziua. Am cumparat un apartament in martie 2014. Administratorul i-a eliberat vanzatorului o adeverinta prin care confirma ca apartamentul este cu plata ... (vezi toată discuția)