avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proces uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proces uzucapiune

buna seara,
doresc sa deschid un proces de uzucapiune pe un teren vecin casei mele ce il ingrijesc de peste 30 de ani,si am nevoie de o informatie,si anume:terenul nefiind revendicat,nu se cunoaste nici un proprietar,nu stiu pe cine sa numesc ca parat,sau unde as putea afla cine rezulta ca ultim proprietar pe acel teren.De la birourile primariei am reusit sa aflu doar ca nu este revendicat,iar la administratia fiscala de unde apartin cu domiciliul (cat si terenul in speta),mi sa eliberat un document din care ma informau doar ca nu figurez in analele respective.Revenind pentru alte informatii mai clare,in care incercam sa le explic ce aveam nevoie in realitate,mi sa spus ca acel document-ISTORIC de ROL-se poate elibera numai proprietarilor/mostenitori,etc..
multumesc anticipat pentru informatii celor ce ma pot ajuta!
Cel mai recent răspuns: Daniel Coman , Avocat 22:15, 24 Noiembrie 2010
In cazul in care el nu este revendicat si este in domeniul privat al localitatii respective, veti da in judecata primaria. Daca anterior lui 1990 a mai fost si teren CAP (deci, tot statul proprietar pe durata cat l-ati ingrijit dvs), asta e... Singura problema ar fi sa nu faca cumva parte din domeniul public, pentru ca atunci uzucapiunea nu opereaza.
Aflati cine figureaza la rolul agricol cu acel teren si cine a figurat in urma
cu 30 de ani.
De asemenea, va trebui sa aflati daca terenul nu face parte din domeniul
public al statului.
Daca nu figureaza la nimeni, va judecati in contradictoriu cu localitatea,
prin primar.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Noiembrie 2010
Daniel Coman, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii uzucapiune popagabi popagabi Buna ziua, doresc sa deschid un proces de uzucapiune pe un teren (nu prea mare)vecin casei mele ce il ingrijesc de peste 30 de ani,si am nevoie de o ... (vezi toată discuția)
Sunt proprietar, dar nu am act gabiolaru gabiolaru Problema este urmatoarea. Am mostenit impreuna cu fratii si tatal meu in 1995 de pe urma mamei mele o casa si un teren. In urma decesului tatalui, in acelasi ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate fcostea fcostea Buna seara, Am o ruda care se confrunta cu urmatoarea problema: In 1974 a achizitionat un teren cu o suprafata de 2200 mp insa (din cate mi-a spus) atunci ... (vezi toată discuția)