avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... informatii uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

informatii uzucapiune

Buna ziua,
doresc sa deschid un proces de uzucapiune pe un teren (nu prea mare)vecin casei mele ce il ingrijesc de peste 30 de ani,si am nevoie de o informatie,si anume:terenul nefiind revendicat,nu se cunoaste nici un proprietar,nu stiu pe cine sa numesc ca parat,sau unde as putea afla cine rezulta ca ultim proprietar pe acel teren.De la birourile primariei am reusit sa aflu doar ca nu este revendicat,iar la administratia fiscala de unde apartin cu domiciliul (cat si terenul in speta),mi sa eliberat un document din care ma informau doar ca nu figurez in analele respective.Revenind pentru alte informatii mai clare,in care incercam sa le explic ce aveam nevoie in realitate,mi sa spus ca acel document-ISTORIC de ROL-se poate elibera numai proprietarilor/mostenitori,etc..Cine ma poate consilia si eventual sa se angajeze in astfel de proces,rog a ma contacta.
multumesc anticipat pentru orice informatie sau sfat din partea celor ce ma pot ajuta!
Cine a platit impozitul pe acest teren in acesti 30 de ani? Cineva sigur l-a platit.daca ati fost dvs., acest lucru v-ar fi de folos.Puteti sa va adresati instantei in vederea constatarii intervenirii uzucapiunii, facand si dovada unei posesii utile, netulburate, neviciate si sub nume de proprietar.
nu am platit impozit pe acest teren,si stiu ca este un impediment,stiu ca a fost o perioada pana in 89,cand se putea plati,dar cand m-am interesat si am vrut sa platesc,nu a mai fost posibil.cu siguranta nimeni altcineva nu a platit impozitul.
Multumesc pentru interes si tinem legatura.
Sigur ca intervine uzucapiunea daca trec 30 ani,va puteti interesa de pamant la cartea funciara daca ii intabulat.
Daca nu cunoasteti proprietarul si spuneti ca dvs. ingrijiti pamantul de peste 30 de ani, mai mult ca sigur este in proprietatea statului, drept urmare veti chema in judecata localitatea prin primar si consiliul local al localitatii. Aveti nevoie de 2 martori si orice act, cat de insignifiant, prin care sa faceti dovada ca ati ingrijit pamantul.
Ultima modificare: Vineri, 26 Noiembrie 2010
Cabinet Avocat Radu Adrian, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces uzucapiune popagabi popagabi buna seara, doresc sa deschid un proces de uzucapiune pe un teren vecin casei mele ce il ingrijesc de peste 30 de ani,si am nevoie de o informatie,si ... (vezi toată discuția)
Uzucapa ioanavasileteodora ioanavasileteodora Buna ziua! As vrea sa cunosc mai multe lucruri despre termenul de \"uzucapa\" si legile cere se aplica in acest caz. Mama mea foloseste si ingrijeste un teren ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea- se mai aplica? DeanRomy DeanRomy Am niste rude care folosesc un teren al primariei de peste 30 de ani. Folosintza a fost neintrerupta si netulburata in aceasta perioada. Acum 15 ani tatal lor ... (vezi toată discuția)