avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bilet la ordin neprezentat la scadenta
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bilet la ordin neprezentat la scadenta

Am doua bilete la ordin pe care nu le-am prezentat la banca la scadenta,deoarece debitorul a insistat , ca momentan nu are banii ,ca urmare sa-l mai pasuiesc.
Initial a platit o parte din primul B.O.dupa care a inceput sa ma duca cu vorba.
Mentionez ca am primit 2 fax-uri de la firma respectiva in care ni se solicita insistent amanarea B.O. Intrebarea mea e urmatoarea:
Daca pot sa-mi mai recuperez banii pe cale legala,si ce sanse am in cazul in care firma respectiva nu mai vrea sa plateasca?
Stiu ca am gresit, ca nu am dus B.O. la data scadentei la banca ,dar astept o solutie la situatia data.Multumesc!!!

Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 13:47, 25 Noiembrie 2010
Sunt multe caiile legale pentru a recupera bani. Nu neaparat ai pierdut sansele legale intrucat nu ai fost la banca in ziua respectiva. Consulta mai bine un avocat la locul unde trebuie sa plateasca si locuieste debitorul si incearca antai procesele de ordonanta de plata. Mai cer si inca un bilete la ordin pentru termen fixate de comun acord.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Noiembrie 2010
Alvaro Liniers, Avocat
Multumesc de raspuns!Mai intai de toate o sa incerc sa obtin alte B.O.Daca refuza e clar ca nu vrea sa plateasca.
O alta varianta "mai rapida" ar fi sa depuneti acum BO in banca spre decontare, chiar daca au depasit scadenta.
Asa avet 2 variante:
1. si cea de preferat: emitentul achita sumele;
2. emitentul nu achita iar banca vi le restituie cu mentiunea lipsa disponibil (sau oricare alta mentiune) in cazul prezentarii la plata peste termen.
In acest moment, intocmiti catre Judecatoria competenta cerere de investire a BO cu formula executorie, dupa care va adresati executorului judecatoresc pentru executare. Daca aveti noroc, puteti recupera intreaga suma de bani.

Bafta multa si ....rabdare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz plata bilet ordin iucomi iucomi buna ziua tocmai mi s-a refuzat incasarea unui bilet la ordin de catre Banca pe modivul ca prima zi a luni din data scadentei este ingrosat respectiv cifra 1 ... (vezi toată discuția)
B.o. refuzat - solutii magyari magyari Am un debitor cu care am negociat mai bine de o luna, insa cu etapa amiabila nu am ajuns nicaieri. La un moment dat mi-a spus ca imi achita o suma daca vreau ( ... (vezi toată discuția)
Bo analici analici Buna ziua Am un bilet la ordin de la un furnizor care are data scadenta 31.01.2012 intrebarea mea este daca mai pot sa il depun la banca pentru ridicarea ... (vezi toată discuția)