avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1179 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... refuz plata bilet ordin
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

refuz plata bilet ordin

buna ziua tocmai mi s-a refuzat incasarea unui bilet la ordin de catre Banca pe modivul ca prima zi a luni din data scadentei este ingrosat respectiv cifra 1 din luna 12.(motiv modificare data ), initial mi-au aceptat acel bilet la ordin am borderoul semnat si stampilat de banca, dar ulterior dupa 3 ore m-au sunat sa-mi spuna ca nu il pot baga la incasare deoarece este ingrosat o cifra din data scadentei , oricum acesta a fostemis in 11.11.2011 , iar scadenta era in 30.12.2011 .
am solicitat sa mi se dea in scris si parafat motivul refuzului, dar doamna de la ghiseu a spus ca nu imi poate da nimic decat o hartie cu antetul lor scanat cu b.o. si completat cu 3 randuri , din care 2 scrise in engleza si unul in romaneste nestamiplat , iar directorul mi-a spus sa fac o cerere pt a afla motivul refuzului.
de asemenea acestia mi-au spus ca eu trebuia sa stiu legea ca daca sunt modificari pe bo sa nu-l accept . am considerat ca atat timp cat ei au acceptat b.o. cu acea ingrosare a cifrei nu reprezinta un impediment si l-au considerat ok ,
biletul este avalizat si in nume personal , ce pot sa fac ca sa incasez banii. consider ca banca a facut un abuz in aceasta privinta , ma insel ????
va rog un sfat
Ultima modificare: Vineri, 30 Decembrie 2011
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 17:24, 30 Decembrie 2011
daca l au acceptat initial e bun acceptat...opinia mea este sa mai insistati la banca si daca refuza in continuare atunci nu aveti alta solutie decat sa solicitati debitorului sa va dea alt instrument de plata
gi-jane2, moderator
faptul ca l-au luat nu valoreaza accptare la plata, faceti confuzie.
cereti emitentului un alt Bilet la ordin.
nu mai raspunde la telefon , pot sa-l investesc acest bo cu formula executorie ???
iucomi, utilizator
Jocandi Causa a scris:

faptul ca l-au luat nu valoreaza accptare la plata, faceti confuzie.
cereti emitentului un alt Bilet la ordin.

Nu am facut confuzie... am zis doar ca a fost oricum verificat initial si a fost ok...ulterior s-au razgandit in privinta valabilitatii si l au refuzat la plata... utilizatorul nu are nici o vina... vina este a bancii si a debitorului... daca nu gaseste intelegere la banca, se poate intoarce impotriva debitorului, asta am zis

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare debit ioanvasiliu ioanvasiliu anul trecut am dat marfa la o soc. com. si mi-a dat b.o. inainte de data scadenta biletului m-a sunat debitorul si m-a rugat sa nu bag b.o. in banca ca imi da ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin contestat gmd legno srl gmd legno srl buna ziua am dat bilet la ordin cu scadenta in ianuarie ca si garantie la o firma , intre timp am platit 80% din bilet prin banca, lui ia ramas biletul dat ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin neprezentat la scadenta misu76 misu76 Am doua bilete la ordin pe care nu le-am prezentat la banca la scadenta,deoarece debitorul a insistat , ca momentan nu are banii ,ca urmare sa-l mai ... (vezi toată discuția)