avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... bilet la ordin contestat
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

bilet la ordin contestat

buna ziua
am dat bilet la ordin cu scadenta in ianuarie ca si garantie la o firma , intre timp am platit 80% din bilet prin banca, lui ia ramas biletul dat si in luna mai mi l-a bagat la plata in banca , am refuzat sa il platesc deoarece era platit 80% din valoarea biletului si am intrat in cip , dupa cele intamplate m-a sunat si m-a amenintat ca imi face proprire pe cont datorita restantei neplatite, poate sa vina sa imi faca proprire pe cont ?
va rog sa imi da-ti un raspuns cat mai repede cu putinta .
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Isabela Elena Adam , Consilier juridic 21:47, 14 Iunie 2009
D-v ati prevazut in contract fapt ca acel bilet la ordin constituie garantie ? Aveti dovada faptului ca ati achitat valoarea de 80% a debitului respectiv? Din cate stiu eu un bilet la ordin refuzat la plata (asta in cazul in care a acopletat data evident) nu mai poate fi introdus din nou in banca la plata la o data ulterioara datei scadente .....iar in ceea ce priveste investirea lui cu formula executorie pentru optinerea popriri ....aici d-v o puteti contesta pe motivul achitari sumei in proportie de 80%
Da sigur ca da. Dar aveti sansa de a face contestatie la executare.
da am extrasele de cont cum ca am platit 80% din valoare, nu avem un contract la baza livrari, iar banca in momentul plati biletului mi-au spus ca un bilet emis cu data scadenta poate fi bagat la plata pana la 2 ani de la data scadentei,am fost si la politie , am vrut sa ii fac plangere penala pentru inselaciune sau abuz de incredere, dar nu se poate e caz civil mi s-a spus.
va multumesc pentru promtitudinea cu care mi ati raspuns
Din cate inteleg BO a fost emis pentru garantarea platii !Ati achitat 80 %din valoarea Biletului , Sunteti in intarziere cu diferenta de plata . Beneficiarul a introdus la plata biletul pentru toata suma ! Care a fost motivul refuzului !
Pentru a fi scos din CIP ,trebuie sa solicitat instantei anularea incidentului de plata motivat pe faptul ca ati achitat anterior cea mai mare parte din suma !
b.o este un instrument de plata. nu exista institutia garantiei BO. Instrumentele de plata trebuiescv intelese ca o moneta: euro, dolar doar ca este o moneda pe care tu completezi valoarea si altge date. B.O exista independent de orice alt inscris. ca atare el poate fi intodus la plata indiferent daca valoarea acestuia a fost platit altfel. cu alte cuvinte sunteti bun de oplata.
in schimb puteti face o contestatie asupra existentei b.o, o actiune in anularea b.o , o actiune in identificarea cauzei b.o. aveti multiple cai.

Alte discuții în legătură

B.o. refuzat - solutii magyari magyari Am un debitor cu care am negociat mai bine de o luna, insa cu etapa amiabila nu am ajuns nicaieri. La un moment dat mi-a spus ca imi achita o suma daca vreau ( ... (vezi toată discuția)
Cip mirunicys mirunicys in luna noiembrie am avut un bilet la ordin scadent pe data de 27 .banii i-am depus la ora 12 ,dar biletul a fost tras de dimineata fara ca cineva sa ma anunte ... (vezi toată discuția)
Incident de plata-inregistrat corect in cip? MARIANAV MARIANAV Va rog pe cei care ati trecut prin asta sau cunosteti legislatia sa ma indrumati daca am dreptate acuzand banca ca a publicat eronat pe CIP firma la care este ... (vezi toată discuția)