avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... bilet la ordin contestat
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

bilet la ordin contestat

buna ziua
am dat bilet la ordin cu scadenta in ianuarie ca si garantie la o firma , intre timp am platit 80% din bilet prin banca, lui ia ramas biletul dat si in luna mai mi l-a bagat la plata in banca , am refuzat sa il platesc deoarece era platit 80% din valoarea biletului si am intrat in cip , dupa cele intamplate m-a sunat si m-a amenintat ca imi face proprire pe cont datorita restantei neplatite, poate sa vina sa imi faca proprire pe cont ?
va rog sa imi da-ti un raspuns cat mai repede cu putinta .
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Isabela Elena Adam , Consilier juridic 21:47, 14 Iunie 2009
Poprirea contului se face prin intermediul executorului judecatoresc care are obligatia trimiterii unei somatii catre debitor anterior infiintarii popririi, prin care solicita efectuarea platii.
In acel moment moment va prezentati la executor cu dovada platii efectuate, iar pt. diferenta ramasa va intelegeti cu executorul si creditorul asupra modului de stingere a acesteia.
gabescu a scris:

Da sigur ca da. Dar aveti sansa de a face contestatie la executare.

Daca se dovedeste rea vointa sau abuzul de incredere, se poate iesi din cip?
Va multumesc.
Pentru anularea incidentului de plata, trebuie sa formulati actiune care este de competenta Tribunalului.
Vi se poate anula incidentul, dar conditia esentiala este sa formulati o actiune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

B.o. refuzat - solutii magyari magyari Am un debitor cu care am negociat mai bine de o luna, insa cu etapa amiabila nu am ajuns nicaieri. La un moment dat mi-a spus ca imi achita o suma daca vreau ( ... (vezi toată discuția)
Cip mirunicys mirunicys in luna noiembrie am avut un bilet la ordin scadent pe data de 27 .banii i-am depus la ora 12 ,dar biletul a fost tras de dimineata fara ca cineva sa ma anunte ... (vezi toată discuția)
Incident de plata-inregistrat corect in cip? MARIANAV MARIANAV Va rog pe cei care ati trecut prin asta sau cunosteti legislatia sa ma indrumati daca am dreptate acuzand banca ca a publicat eronat pe CIP firma la care este ... (vezi toată discuția)