Mai intai multumesc pentru raspunsul la ce am postat acum cateva zile si pentru care ma simt datoare sa aduc unele lamuriri si sa cer alt sfat.
Sotul meu a fost casatorit intre anii '84-'86, timp in care i s-a incredintat de catre intreprindere un apart.2camere.Din aceasta casatorie a rezultat un copil.
Dupa divort sotul meu a renuntat la tot. Deci el considera ca apartamentul pe care il are acum mostenire de la parintii lui sa ii fie lasat celui de-al doilea copil, care este minor.Bineinteles ca in caz de deces vor aparea probleme deci vreau sa ne asiguram ca acest apartament ii va ramane minorului.
Am consultat un notar si ni s-a spus ca putem face un contract "parinti curatori de fonduri prin donatie"
ma puteti ajuta cu un raspuns? Sa-mi spuneti daca se poate ataca si cum ne putem apara sau ce masuri de precautie sa ne luam?
In afara de notarul de care am vorbit mai sus am apelat la sfatul cuiva care mi-a mai dat 2 variante.
Ajutati-ma si pe mine si spuneti-mi ce sa fac.
1.declaratie soti ca nu au pretentii si cedeaza succesorului minor, prin tutela mama (sau altcineva) si sa scrie in contract notarul ca numai exista rezerva succesorala.
Donaþie cãtre minor
ela76
Conform art.1013 alin.3 Noul Cod civil : oferta de donatie facuta unei persoane lipsite de capacitate de exercitiu se accepta de catre reprezentantul legal. ... (vezi toată discuția)