avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1030 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Carpatica loveste din nou!
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Carpatica loveste din nou!

Acum 15 zile mai exact pe data de 10.11.2010 eram pe un drum cu o singura banda pe sens.Am oprit am semnalizat vrand sa intru pe o strada la stanga.Am asteptat sa treaca masini din fata mea si la un moment dat un domn cu un tir ma lovit in spate dreapta(in spirit de gluma cred ca eram prea mic incat sa ma vada de acolo de sus) fiind proiectat pe contrasens lovind o autoutilitara Mercedes Sprinter.Socul mare atat pentru mine cat si pentru celelalte 2 persoane care se aflau cu mine in masina.M-am dat jos din masina,mi-am revenit,am sunat la 112 si o doamna mi-a zis ca nu trimite nici un echipaj chiar daca erau implicate 3 masini.Ne ducem noi la politie,soferul tirului recunoaste fapta.Ne face un PV cu pagube si cu cel vinovat amenda se pct. pen..Ne ducem la carpatica intocmim dosarul complet cu poze declaratii tot..Si ieri ma duc la Directorul de la Carpatica Sucursala Craiova si imi spune ca a trecut ca de biroul frauda a trecut cu verdictul CULPA COMUNA si ca l-au trimis din nou la expertiza sa se convinga daca ei gresesc sau nu.Motivul de culpa comuna este ca eu nu eram pe sensul meu de mers ci inclinat spre stanga si l-am derangat pe cel care venea din fata cu sprinterul.Si cum de ma aruncat in stanga.Iam explicat logic ca odata ce te loveste in dreapta spate nu poti sa te duci decat in stanga..Am fost la OPC sa fac o reclamatie si mi-au zis ca nu se mai ocupa de asta.CSA nu stiu cat de mult pot sa ma ajute..O sa ma duc la 3 service-uri sa imi scoata un deviz care din calculele mele este undeva la 10,000 RON iar ei mi l-au facut pe la 3600 RON ca masina are 9 ani si imi pun PIESE NOI CU GRAD DE UZURA..asta mi-au spus-o chiar ei..Ce este de facut?Chiar nimeni in afara de judecata nu poate sa le faca nimic?Daca ii actionez in instanta cat ar dura aproximativ?Problema este masina ca nu stiu daca sa ma apuc sa o repar eu sau sa astept 2-3 ani pana se termina procesul..
Ultima modificare: Joi, 25 Noiembrie 2010
ghizda2005, utilizator
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 07:10, 27 Februarie 2011
Recomandarea mea este sa va reparati masina la un service autorizat, pastrati documentele si devizurile celelalte (pentru comparatie), consultati un avocat pentru a notifica asiguratorul, sesizati apoi, in caz de raspuns nesatisfacator, CSA (on-line, pe www.csa-isc.ro) si daca nici asa n-o rezolvati, apelati la instanta solicitand cheltuieli de judecata, dobanzi, daune morale, etc.

Succes!
In plus, inainte de a va repara masina, puteti apela si dumneavoastra la un expert pentru o noua expertiza. Va va ajuta in cazul in care ajungeti la proces cu asiguratorul.
Da pe nesimtitii astia de la carpatica nu-i sanctioneaza nimeni pentru abuzurile pe care le fac ? Una doua amenzi de 10% din cifra de afaceri sau suspendarea activitatii i-ar linistii de indata.
Nimeni in afara de judecata nu are ce sa le faca.Dar totusi ei sunt constienti ca daca ii dai in judecata pierd..si atunci incepi sa te negociezi cu ei..In momentul de fata dosarul meu e trimis la expertiza sa vada daca este sau nu culpa comuna cum au declarat ei dar si expertul acela este tot mana in mana cu ei asa ca sigur o sa ramana la fel..Eu nu pot sa fac masina decat la negru sa ma ajunga mai ieftin ca daca ma duc cu ea in service ma costa enorm si nu dispun de bani acum..o sa fac mai multa presiune pe ei cu telefoane drumuri si sesizari la sibiu etc...o sa va anunt cum decurge.
Modul cum v-au tratat si raspunsuriledate este tipic pt acestasigurator, care rezista suspect pe piata fara a se lua nici o masura serioasa ci doar masuri care nu au darul de a corecta ceva ci de a indeparta clientii din zona asigurarilor. Nu aveti alta solutie decat chemarea in instanta cu riscurile de rigoare ( pierderea de timp si nervi tociti, pt ca celelalte se recupereaza)

Alte discuții în legătură

Carpatica raw raw buna ziua eu ma ocup cu vanzari auto de curand am luat o masina lovita,urmand sa o repar pe rca,asiguratorul find carpatica.desi reiese clar din procesul ... (vezi toată discuția)
Probleme asigurare - carpatica !!!!! anamariamed anamariamed Va rog din suflet sa ma ajutati . #-o #-o #-o Anul trecut am fost implicata intr-un accident rutier cu inca 2 masini, eu fiind cel din mijloc. Asiguratorul ... (vezi toată discuția)
Am fost tamponat in trafic carpatica refuza accidentul povestire interesanta am nevoie de un sfat samy2011 samy2011 Salut. Am urmatoare problema circulam regulamentar iar pe contrasens era stationat neregulamentar un autoturism care pleca de pe loc in aceeasi directie de ... (vezi toată discuția)