avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... carpatica
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

carpatica

buna ziua eu ma ocup cu vanzari auto de curand am luat o masina lovita,urmand sa o repar pe rca,asiguratorul find carpatica.desi reiese clar din procesul verbal de la politie ca masina mea nu a avut nici o vina asiguratorul(carpatica)a decis ca este vb de culpa comuna.ce pot sa fac in situatia asta?in constanta am auzit pe cineva care efectiv a distrus cateva birouri prin sediul celor de la carpatica si minune in 2 zile au dat si accept si tot ce trebuie(de mentionat ca respectiv-ul este un mare interlop din constanta)desi violenta nu este un raspuns poate fi considerata o solutie?
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 23:39, 2 Martie 2011
si nu v-a spus nimeni ca respectivul a fost acuzat de distrugere si tulburarea linistii publice?

aveti 2 variante - sa acceptati suma aprobata de catre Carpatica dispusa ca urmare a culpei comune sau sa faceti o expertiza a dinamicii accidentului si sa mergeti in instanta de judecata.

din pacate, ,ai toti asiguratorii incearca reducerea sumelor de plata prin 2 cai: culpa comuna (si atunci dauna se suporta porportional de asigurator impreuna cu asiguratul) sau aprobarea la plata a unor sume mai mici decit devizul emis de service. Mai exista si o alta cale de a elimina cu totul obligatia de plata a banilor si anume celebra "daunele constatate nu concorda cu descrierea accidentului".
matahachiro a scris:

si nu v-a spus nimeni ca respectivul a fost acuzat de distrugere si tulburarea linistii publice?

aveti 2 variante - sa acceptati suma aprobata de catre Carpatica dispusa ca urmare a culpei comune sau sa faceti o expertiza a dinamicii accidentului si sa mergeti in instanta de judecata.

din pacate, ,ai toti asiguratorii incearca reducerea sumelor de plata prin 2 cai: culpa comuna (si atunci dauna se suporta porportional de asigurator impreuna cu asiguratul) sau aprobarea la plata a unor sume mai mici decit devizul emis de service. Mai exista si o alta cale de a elimina cu totul obligatia de plata a banilor si anume celebra "daunele constatate nu concorda cu descrierea accidentului".

Concluzia ar fi: Nu descurajati:surrender: ; continuati lupta:training: dar cu arme legale...:rtfm: si asistent vigilent :banned:
Inteleg ca situatia vi se pare fara iesire si sunteti dispus sa luati in considerare tot felul de actiuni neconventionale; insa in acest caz violenta nu numai ca nu este un raspuns, nici macar nu este necesara.

Exista metode legale prin care puteti avea castig de cauza. Aveti procesul verbal care spune altceva decat compania de asigurare, aveti posibilitatea de a cere o expertiza care sa dovedeasca ca accidentul nu a fost vina masinii dumneavoastra, si aveti posibilitatea de a-i da in judecata pe cei de la Carpatica. Iar din cate spuneti despre caz, aveti sanse foarte bune de a castiga. Asadar, inarmati-va cu un avocat bun si mult succes!
intr-o situatie similara sunt si eu singura diferenta este ca sotia mea are si un certificat medico-legal pentru vatamare corporala de 40 zile,in rest la fel aceeasi firma carpatica considera ca este culpa comuna desi politia contrazice si deschide dosar de urmarire penala in urma cercetarii la fata locului.Si inca ceva la intocmirea devizului in service era vorba de reparatii de 20000 lei si ei mi-au oferit 5000lei deoarece au considerat ei ca piesele in valoare de 20000 le pot cumpara si cu 10000.Deci jumatate din valoarea pagubei cred ei ca este 5000 lei.am decis sa-i dau in judecata pentru a demonstra ca romanul nu este numai,, prost si rabdator,,
Faceti o reclamatie la CSA si daca raspunsul nu va convine chemati la conciliere asiguratorul RCA al vinovatului si ii puneti in vedere ca urmeaza sa il actionati in instanta si va suporta si cheltuielile de judecata si penalizarile. Apoi cautati un avocat specializat in daune din asigurari si actionati asiguratorul respectiv in instanta
Este singura modalitate de a va rezolva problema cu acest asigurator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carpatica loveste din nou! ghizda2005 ghizda2005 Acum 15 zile mai exact pe data de 10.11.2010 eram pe un drum cu o singura banda pe sens.Am oprit am semnalizat vrand sa intru pe o strada la stanga.Am asteptat ... (vezi toată discuția)
Probleme asigurare - carpatica !!!!! anamariamed anamariamed Va rog din suflet sa ma ajutati . #-o #-o #-o Anul trecut am fost implicata intr-un accident rutier cu inca 2 masini, eu fiind cel din mijloc. Asiguratorul ... (vezi toată discuția)
Reparatie pe polita rca arhitectool arhitectool Buna ziua, In urma unui accident foarte grav, masina mea (care era parcata) a fost avariata iar eu m-am prezentat a doua zi cu polita RCA a vinovatului la ... (vezi toată discuția)