avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... am fost tamponat in trafic carpatica refuza accidentul ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

am fost tamponat in trafic carpatica refuza accidentul povestire interesanta am nevoie de un sfat

Salut. Am urmatoare problema circulam regulamentar iar pe contrasens era stationat neregulamentar un autoturism care pleca de pe loc in aceeasi directie de mers ca a mea fara sa se asigure sau nu m-a observat si imi loveste usa apoi se lipeste de ,,mine'' acesta plecand in tromba de pe loc fiind un pusti teribilist cu permisul de 2 saptamani . Nu am chemat politia pt ca ii lua si pemisul plus super amenda si am facut prostia sa inchei amiabila cu el si carpatica.
Ne-am prezentat la agentul constatator de la carpatica vinovatul recunoaste vina si dupa ce m-a dus cu vorba 1 luna imi spune ca dosarul este frauda si ca sa mai aduc 2 martori
Fac rost doar de 1 martor cel care era in dreapta in masina vinovatului i se ia o declaratie la sediul carpatica mai aveam si alti martori care au vazut accidentul dar nu ii pot lua sa ii duc la sediu carpatica iar agentul nu se poate deplasa 30km sa le ia declaratii.Dupa inca o saptamana primesc raspuns ca dosarul ramane tot frauda pe acelasi motiv si anume pe usa sunt 3 urme de impact longitudinale si paralele care au fost facute de spoilerul vinovatului cu auto dacia cea de sus si de jos corespunde dar cea din mijloc nu bate cu nimic si din aces motiv frauda le-am explicat intro declaratie suplimentara ca acea urma nu este de la impact propiu zis tabla a fost impinsa din punctele sus si jos in interior si s-a cutat pe intaritura usi din interior (o teava) si astfel a aparut acea a treia linie dar nu au vrut sa priceapa.
Ce pot face?
Pot depune o plangere la politie impotriva vinovatului pt distrugere tinand cont ca asigurarea lui refuza reparatia dupa ce stabilisera reparatia la 1250lei reala fiind 8000lei
sau trebuie sa dau asiguratorul lui in judecata in plus de asta in refuzul de reparatie sunt si aberari au spus ca nu este dovedita culpa asiguratului si nici masuratorile nu sunt corecte
Cel mai recent răspuns: dancraiova , utilizator 20:42, 3 August 2012
Buna seara, mda, pacat ca nu ati insistat sa vina politia la fata locului cind sa produs acicdentul propriu-zis, insa acum tre de concentrat pe prezent, deci,... acum este nevoie sa stringeti toate actele la mine, incepind cu schita accidentului, apoi declaratia soferului care va cauzat prejudiciu, un calcul estimativ al pieselor si al manoperei pentru reparatia partii avariate al autovehicolului, o experitza ar fi cazul sa solicitati sa fie efectuata insa conider ca inca mai tre sa mai zaboviti un pic.

ARTICOLUL 49
Asiguratorul acorda despagubiri pentru prejudiciile de care asiguratii raspund, in baza legii, fata de terte persoane pagubite prin accidente de autovehicule, precum si pentru cheltuielile facute de asigurati in procesul civil.

Despagubirile se acorda indiferent de locul in care au fost produse accidentele de autovehicule, atit in timpul mersului, cit si in timpul stationarii.

ARTICOLUL 50
Despagubirile se acorda pentru sumele pe care asiguratul este obligat sa le plateasca cu titlu de dezdaunare si cheltuieli de judecata persoanelor pagubite prin vatamare corporala sau deces, precum si prin avarierea sau distrugerea de bunuri.

astfel ca:

ARTICOLUL 54
Despagubirile se stabilesc pe baza conventiei dintre asigurat, persoana pagubita si asigurator ori, in cazul in care nu s-a realizat intelegerea, prin hotarire judecatoreasca pronuntata in Romania.

In cazurile in care despagubirile nu urmeaza sa fie recuperate potrivit prevederilor art. 58, conventia prevazuta la alin. 1 poate fi incheiata si de catre conducatorul autovehiculului raspunzator de producerea accidentului, altul decit asiguratul.

Conventia incheiata numai intre asigurat si persoana pagubita, urmata de o hotarire judecatoreasca de expedient, care consfinteste tranzactia acestora, nu-l obliga pe asigurator la plata.

In cazul stabilirii despagubirii prin hotarire judecatoreasca, asiguratii sint obligati sa se apere in proces. Citarea in proces a asiguratorului este obligatorie.

Succese
multumesc pt timpul acordat !
Mai am o nelamurire trebuie sa imi repar masina pe cheltuiala mea si apoi sa ii pun sa imi deconteze factura sau pot sa fac un calcul estimativ cu niste devize de pe la serviceuri cu reparatia estimata si ei sa imi dea ace suma de bani nu vreau sa ma fac om cu banii astia dar nici bataia lor de joc sa nu primesc nimic ca le se pare lor din poze ca nu a fost asa
... doar ca service-urile sa fie autorizate si sa aiba licenta.
dai in judecata ai nevoie de un avocat bun si ceri expertiza la un service autorizat rar agreat de ei cerind un deviz AUDATEX si va rezulta o suma mai mare decit la un service reprezentanta a autoturismului respectiv . de fata sa fie si un reprezentant al lor si sa incheiati un proces verbal cu toate componentele defecte. apoi ceri penalizari de 0,2% pt fiecare zi de intiziere nefolosinta autoturisnului prezentind bilete de autobuz taxi facute rost de la prieteni suma actualizata cu indicele de inflatie cheltuieli de judecata . bafta carabulea e un hot

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme asigurare - carpatica !!!!! anamariamed anamariamed Va rog din suflet sa ma ajutati . #-o #-o #-o Anul trecut am fost implicata intr-un accident rutier cu inca 2 masini, eu fiind cel din mijloc. Asiguratorul ... (vezi toată discuția)
Intervenient fortat cristinasabina cristinasabina iin februarie 2010 am avut un accident usor si am convenit cu celalalt sofer sa facem constatarea pe cale amiabila la carpatica,eu avand rca acolo iar vina ... (vezi toată discuția)
Probleme cu citarea in proces rca vio030 vio030 Buna ziua! In luna mai a anului2011 am fost implicat intr-un eveniment rutier in care eu am fost vinovatul. Mai exact am lovit in spate la o trecere pietonala ... (vezi toată discuția)