avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale ARE VOIE O PERSOANA SA INTOCMEASCA FACTURI DACA NU ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

ARE VOIE O PERSOANA SA INTOCMEASCA FACTURI DACA NU ESTE ANGAJAT AL FIRMEI?

AM DESCHIS O FIRMA (SRL ; ASOCIAT UNIC)SI IN UNELE CAZURI NU DORESC SA APARA NUMELE SI CNP-UL MEU LA INTOCMIREA FACTURII .
POATE O ALTA PERSOANA SA INTOCMEASCA FACTURI DACA NU ESTE ANGAJAT AL FIRMEI ?

MULTUMESC !
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 19:17, 25 Noiembrie 2010
Nu.
Desi legislatia prezinta lacune in aceasta privinta, parerea mea personala este ca nu poate.
Trebuie sa existe un raport juridic intre acea persoana si societate, pt. ca altfel, acea persoana nu are nicio calitate sa intocmeasca facturi pt. firma.
MULTUMESC MULT !
Vezi codul fiscal art 155.

CNP si numele celui ce intocmeste factura nu trebuie sa apara pe factura. Nici semnatura sau stampilarea nu este necesara.

Deci o poate scrie oricine, de emis o emite SRL-ul.
Ultima modificare: Joi, 25 Noiembrie 2010
kappauser, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine poate intocmi o factura fiscala? kalikali kalikali Buna ziua! Am niste nelamuriri : cine poate intocmi o factura fiscala? neaaparat un angajat al firmei emitente? pentru ce este nevoie de cnp in completarea ... (vezi toată discuția)
Obligativitate stampila cu cnp pe facturi emise rabusanuraluca rabusanuraluca buna ziua lucrez la un ocol silvic care functioneaza cu un contabil sef si un contabil. contabilul sef ma pune sa întocmesc facturile, fara sa le semnez eu ... (vezi toată discuția)
Cnp si stampila pe factura Garname Garname Mai este obligatorie stampila si CNP-ul pe factura la incasare? Se poate consulta un exemplu al unei facturi completate corect si conform cu legislatia in ... (vezi toată discuția)