avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj dupa incetarea activitatii conform art. 55(b) ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj dupa incetarea activitatii conform art. 55(b) din Codul muncii?

Buna ziua!Am o intrebare:sotul meu si-a incetat activitatea la firma la care a lucrat(din 1 dec.1998 pana in 1 dec.2009) conform articolului 55(b)din codul muncii.As dori sa stiu daca isi poate depune actele pentru somaj.Mai vreau sa mentionez ca anul acesta in iulie a terminat si facultatea de inginerie si nu si-a gasit post.ar putea beneficia din acest motiv de somaj?
Cel mai recent răspuns: elizanicole98 , utilizator 19:56, 25 Noiembrie 2010
1. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie sa-i inceteze CIM din motive neimputabile salariatului.
2. Conform Normelor de aplicare a Legii 76/2002, prin motive neimputabile se intelege incetarea raportului de munca în temeiul art. 31 alin. (4.1), art. 56 lit. b), e), f), h) şi j), art. 61 lit. c) şi d), art. 65 alin. (1), art. 94 alin. (4) din Codul muncii.
3. Incetarea CIM cu art.55, lit.b) din Codul muncii nu da dreptul sa beneficieze de indemnizatie de somaj.
4. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj ca absolvent trebuia sa va inscrieti la Somaj in termen de 60 de zile de la data absolvirii.
Multumesc mult pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiar ajutor somaj ANDRIES adriana ANDRIES adriana Un salariat si-a incetarea contractul individual de munca cu acordul partilor Art.55 lit.b Codul Muncii, deocamdata nu si-a gasit un loc de munca poate el ... (vezi toată discuția)
Daca cim a incetat cu art. 55 lit. a) sau b) codul muncii am dreptul la somaj? 24mirela 24mirela daca sa incheiat contractul de munca cu litera 55 a sau b, am dreptul la somaj? (vezi toată discuția)
Art .55 ContSters75393 ContSters75393 Buna ziua.As avea si eu o intrebare.Daca unei persoane i se desface contractul de munca in baza art. 55,b poate beneficia de indemniztia de somaj? (vezi toată discuția)