avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Modificari apartament fara aprobarea administratorului ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Modificari apartament fara aprobarea administratorului - ce pot face?

Buna ziua
Recent am cumpara un apartament. As dori sa fac modificari legate spargerea unor pereti,nu de rezistenta, cum ar fi desfintarea camarii din bucatarie, spargerea zidului dintre bucatarie si antreu, inchiderea unui balcon ,desfintarea usii din sufragerie si largirea acesteia daca este posibil.Am vrut ca totul sa fie lagal si am apelat la un arhitet care sa imi faca structura de rezistenta si sa depuna actele la primarie pt a primi autorizatie pentru aceste modificari.Inainte de a incepe acest proiect am fost rugata sa merg la administrator sa primesc o stampila de la asociatie si semnaturi de la locatari in vederea inceperi proiectului. Administratorul, nu a a fost de acord cu aceasta semantura si aceasta stampila ca motiv ca sunt niste aberatii ceea ce cer eu, ca nu a mai auzit de asa ceva si ca cum adica el nu si-a facut, cum sa fac eu, i-am explicat ca vrem totul sa fie legal de aceea am apelat la arhitect,apoi imi zice ca oamenii aceea sunt niste oameni de nimic , apoi ca sa facem ilegal ca doar asa vom putea face in nici un ruptul capului el nu semneaza.
Cum ar trebui sa procedez de acum incolo?
Ce as putea face? Pe ce lege m-as putea baza?
Nu as putea depune actele la primarie fara aprobarea locatarilor sau administratorului?
Cel mai recent răspuns: Ionelmihai , utilizator 13:44, 22 Iunie 2011
@elga50
lucrarea este facuta dar pe toate actele scrie ca nu am voie sa incep inainte de obtinerea autorizatiei iar pe cei de la Inspectoratul de stat in constructii nu prea i-a interesat conditiile impuse de primarie pentru obtinerea autorizatiei. Conform legilor, eu am modificat fara autorizatie si sunt penalizat pentru asta. Chiar daca am aviz favorabil de la acelasi institut.
Reclamatiile au ajuns si am fost contactat deja de ISC si de catre politia locala.
Se pare ca intradevar, singura solutie ramane sa platesc amenda apoi sa-mi dau vecinul in judecata pentru a-si retrage plangerea.
Apoi logic si de bun simt cred eu ca ar fi sa-l reclam si eu pe dansul deoarece a modificat apartamentul mutand usa de la intrare , ocupand in acest mod o suprafata de aproximativ 1,5 / 1,5m din spatiul comun ( casa scarii ) modificare pentru care oricum are nevoie de semnaturile tuturor vecinilor. Chiar daca aceasta modificare au facut-o toti vecinii, inclusiv asa l-am cumparat eu pe al meu (dar in noul proiect abrobat este inclusa si aceasta modificare).
Corect?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demolare perete camara aigabi aigabi Buna ziua, Am cumparat de curand un apartament intr-un bloc vechi. L-am cumparat prin imprumut bancar. Acum am inceput sa-l renovez si as fi vrut sa daram ... (vezi toată discuția)
Intrare in legalitate George Daniel Dudu George Daniel Dudu Recent am facut unele modificari in apartamentul nou achizitionat. Modificarile au vizat eliminarea a 2 parapeti - intre bucaratie/balcon si ... (vezi toată discuția)
Modificare apartament fara autorizatie euely euely Buna seara, Spuneti-mi va rog cui ii revine responsabilitatea , (C.Executiv, Presedinte, Administrator), conform Legii 230/2007 daca un proprietar isi ... (vezi toată discuția)