am lucrat 4 ani la o firma spaniola de transport marfa ,angajarile le fac pe o firma din romania, firma spaniola se numeste AG8 iar in romania SC CONTIR INTERNATIONAL. in primul an am fost angajat cu carte de munca la firma din romania dupa un an mi-a desfacut contractul de munca din RO, sa imi faca angajare pe spania dupa 2 ani m-am trezit ca nu imi facuse nici o angajare pe spania am venit in septembrie 2010 in concediu iar firma nu mi-a mai platit salariul pe lunile iulie si august cca 4700euro, in timp ce lucram firma ma punea sa arunc dupa fiecare cursa facuta diagramele tahografice ca sa poata sa imi dea la fiecare cursa foi de concediu sa nu facem pauza legala,eu am pastrat diagramele si foile de concediu eliberate de firma pentru probe in cazul in care nu ma plateste. Ce pot face si unde trebuie sa ma adresez sa imi pot recupera salariul pe lunile mai sus mentionate, sa numai zic si de cei 2 ani pierduti pe cartea de munca. VA MULTUMESC.
Faceti sesizare oficiala la ITM in care sa le spuneti toata situatia apoi dati-i in judecata pentru recuperarea drepturilor salariale.Aveti grija sa va faceti niste copii dupa diagrame ca mi se pare ca dupa un timp dispare ce a fost imprimat pe ele.E foarte bine ca aveti si foi de concediu pt.ca stiu ca sunt stampilate de angajator si semnate.Oricum puteti sa ii informati si pe angajatori poate ajungeti la o intelegere pentru ca ceea ce fac ei este foarte grav.Daca va consoleaza cu ceva chestia cu foile de concediu e cam generala si nu se intreaba nimeni cum face un sofer 20-24000 km.intr-o luna cand ar trebui sa faca aprox.12000.
Ore neplatite
DriverLaci
In primul rind ANUL NOU FERICIT!!!
Daca poate sa ne dea cineva un sfat?Suntem angajati la o firma ca soferi,in CIM este specificat 8ore/zi 40ore/saptamina ... (vezi toată discuția)