avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... inchidere pfa
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

inchidere pfa

Cat timp dureaza inchiderea unui pfa neplatitor de TVA, se poate realiza in doua saptamani?
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 06:52, 27 Noiembrie 2010
DUREAZA 5 ZILE.
Am intrebat acest lucru deoarece sotul meu este plecat din tara si va veni doua saptamani in ianuarie si dorim sa stim daca in acest interval se poate rezolva cu inchiderea definitiva a PFA-ului care este pe numele lui, deoarece vom pleca definitiv din tara. Din luna februarie 2010 nu a mai avut nici un fel de activitate pe acel PFA contractul ce l-a avut cu firma de unde ii veneau si veniturile a fost reziliat incepand cu luna februarie si de atunci nu a mai realizat alte venituri ci doar cheltuieli a mai inregistrat pe PFA-ul respectiv. In cele 5 zile se rezolva si cu Reg.Com. si cu finantele? Nu trebuie ca finantele sa verifice actele si acest lucru nu dureaza cumva mai mult? Dupa ce se rezolva la reg.com. si la finante trebuie anuntat si la sanatate si la pensii ca nu mai functioneaza PFA-ul? La sanatate am platit pana acum trimestrial conform venitului estimat iar la pensii la fel s-a platit o suma lunara. De asemeni s-a platit impozitul pe venit la zi. Este posibil ca in cele doua saptamani cat sta in tara sa rezolve total cu inchiderea acestui PFA? Va multumesc.
Sa fiti cu actele la zi,adica Reg. de incasari si plati complectat la zi,mergeti d-voastra luna viitoare la Administratia finciara de care apartineti si vedeti la ce inspector sunteti sa va faca controlul actelor in ianuarie(mai repede,prezentati situatia) ,sa puteti ridica certificatul de atestare fiscala si apoi la reg. comertului restul(cerere,taxe)
Succes!
.
Practica nu este unitara la toate registrele din tara pentru radierea PFA-urilor, in legatura cu solicitarea la radiere a certificatului de atestare fiscala. De fapt nici nu este temei legal in acest sens pentru entitatile fara personalitate juridica, asa cum este PFA-ul in acceptiunea OUG 44/2008.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere pfa mihaela495 mihaela495 Buna ziua, As dori sa stiu care este procedura pentru radierea PFA-ului, atat cea de la Registrul Comertului cat si cea de la Finante. Am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Inchidere pfa maria dinca maria dinca Buna ziua. As dori sa stiu care sunt pasii ce trebuie urmati pentru a inchide un PFA. Unde trebuie sa merg si ce trebuie sa fac. Mentionez ca nu am platit ... (vezi toată discuția)
Suspendarea activitatii pfa suspenda si contributiile la casa de asig.soc. de sanatate? lazarescu_irinel lazarescu_irinel Am doar un PFA din 01.10.2009 si este singurul meu venit. In anul 2009 am avut pierdere fiscala de 1250 lei. Am un Necaz cu CASS care este 5,5% din Venitul ... (vezi toată discuția)