avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1105 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... va rog, o varsta de pensionare!!!!
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

va rog, o varsta de pensionare!!!!

Chiar nu am atras atentia nimanui avizat sa imi raspunda?
Am tot intrebat cum pot sau daca pot sa ies la pensie la 53 de ani, cu 29 de anil lucrati, din care 11 ani si 4 luni in grupa I-a si 2 ani si 10 luni in grupa a II-a.Am mai avut si o perioada de somaj de 15 luni (au fost de fapt 2 perioade). Va rog frumos, desi nu se poate sa va rog si urat, raspundeti-mi si mie. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 07:45, 27 Noiembrie 2010
data nasterii?
o8 septembrie 1957
Va mai rog inca ceva: daca se poate iesi la limita de varsta, s-ar scade din valoarea pensiei?
Pentru 11 ani in grupa a I-a aveti o reducere a varstei standard de pensionare de 6 ani din 58 si 11 luni in luna noiembrie si din 59 in luna decembrie 2010.Asadar avand varsta de 53 de ani si 2 luni si stagiul complet de cotizare realizat,puteti sa va deschideti in acest moment dreptul la pensie pentru limita de varsta,fara nici o penalizare.Si chiar ar trebui,sa va grabiti cu depunerea dosarului in acest an,pentru ca legea noua va schimba aceste conditii si nu o sa mai puteti iesi la pensie.O zi buna.
V multumesc, sper ca maine la Casa de pensii sa nu imi spuna altceva.

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata partiala elenabalan2009 elenabalan2009 am 54 ani si 10 luni cu un stagiu de cotizare de 40 ani 5 luni 25 zile, din care gr. 2 23ani 11luni si10 zile.Cind ma pot pensiona Multumesc frumos (vezi toată discuția)
Cand pot beneficia de pensie? nicolaemastalos nicolaemastalos am 34ani lucrati dintre care 14,5 luni grupa 1, 5ani speciala ,9 ani grupa 2 , 1,4 luni armata , 2ani Italia , 1 an somaj Italia 2 ani fara grupa astia 2ani ... (vezi toată discuția)
Calcularea pensiei Muza Mioara elvira Muza Mioara elvira sunt nascuta pe data de 7 septembrie 1957,am 30 ani vechime in munca, 8,6 ani grupa 1 restul grupa2 ,sunt pensionata medical din 2007 iunie grupa2 , cand pot ... (vezi toată discuția)