avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fals conf. art.290 si lege 78/2000 impotriva ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fals conf. art.290 si lege 78/2000 impotriva intereselor finaciare ale comunitatilor europena

Am facut plangere impotriva procurorului de netrimitere in judecata la Judecatorie deoarece acesta a dispus scoaterea de sub urmarire penala si aplicarea unei amenzi administrative . Mentionez ca procurorul a anchetat cazul numai sub aspectul cod penal art.290 dar nu si sub aspectul legii 78/2000 , facnd si foarte multe erori in urmarirea penala. Exista posibilitatea daca judecatorul nu admite actiunea penala si neinceperea judecatii , sa ma pot adresa procurorilor DNA pentru inceperea urmaririi penale ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:18, 9 Decembrie 2010
sesizati DNA-ul in legatura cu actele de coruptie.
Mai bine incercati sa obtineti ceva in instanta prin plangerea impotriva solutiei procurorului.
De ce nu ati sesizat DNA-ul de la inceput? Daca plangerea va fi respinsa prin hotarare definitiva, nu va mai puteti adresa altui organ judiciar pentru aceeasi fapta si aceeasi persoana.

Av. Claudiu Sorin Feteanu
Daca e un problema de competenta a DNA-ul nu ar trebuie se asiseze si procurorul acolo?
:offtopic: Interventie moderator: ramaneti la topicul deschis.
Multumesc.

zahsor a scris:

Am facut plangere pentru fals si uz de fals art.290 cod penal . Invinuitul a recunoscut fapta si a primit amenda administrativa si scoatere de sub urmarire penala .Am atacat ordonanta procurorului la judecator acesta din urma mentinand ordonanta. In ordonanta se face referire numai la fals si uz de fals dar nu si la infractiunile impotriva intereselor financiare ale comunitatii europene stabilite prin Legea nr. 161 2003, O.G. nr. 79 / 2003, Legea nr. 78/2000 ( fiind vorba de falsuri in proiecte europene ) . Pot sesiza DNA pentru continuare/reluare/completare cercetari sub aspectul infractiunilor impotriva intereselor financiare ale comunitatii europene stabilite prin Legea nr. 161 2003, O.G. nr. 79 / 2003, Legea nr. 78/2000 / In concluzie este acelasi fapta dar s-au luat masuri numai asupra art.290 cod penal .
Este indicat sa faceti plangere la DNA deoarece acesta este competent daca este vorba de fapte de coruptie.
Nu inteleg de ce nu ati sesizat din prima DNA.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instanta de judecata competenta AGabriela AGabriela Care este instanta de judecata competenta sa solutioneze plangerea penala impotriva masurii luate de procurori DNA( de a amenda martorul) ? Masura a fost ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva ordonantei procurorului Eugen Enescu Eugen Enescu Buna ziua, ajutati-ma va rog. Lucrez in administratie publica locala, din oficiu vorba vine ipj a intocmit dosar penal pe numele meu si a colegilor mei care ... (vezi toată discuția)
Nup magistrat marianaragalie marianaragalie Dupa un an ,intr-un dosar penal,mi-a venit raspunsul Parchetului de langa Curtea de apel de NUP impotriva unui magistrat( justificat derizoriu ,spui una ,ti se ... (vezi toată discuția)