SC x SRL a primit citatie pt. nedepunerea balantei pt. anul 2008, prin care ORC solicita dizolvarea societati, desi au dovada depunerii acestui document ( e drept, cu intarziere).
Cei doi asociati ai SC x SRL doreau oricum dizolvarea societatii.
Cum sa procedeze: sa depuna intampinare si sa dov. faptul ca a fost depusa balanta, urmand ca instanta sa respinga actiunea ORC, iar dupa aceea sa solicite la ORC dizolvarea pe baza Hotararii Aga
sau sa nu depuna intampinare si sa permita astfel dizolvarea SC prin hot. judecatoreasca?
Pana la urma finalitatea este aceeasi, dar care ar fi cea mai buna varianta ( si d.p.d.v. al costurilor) si ce implicatii/urmari ar avea pt. cei doi asociati ?
Cu tot cu redactarea actelor la biroul de asistenta la registrul comertului ajungeti la aproximativ 500 ron, care se vor plati in doua etape. Lichidatorul va asigur ca nu lucreaza gratis.
Cel mai bine ar fi sa depuneti intampinarea la Tribunal. apoi cand va iesi hotararea de la Tribunal sa mergeti cu ea la ONRC sa o depuneti, iar apoi sa incepeti radierea prin ONRC. costurile sunt mai mici. cu tot cu onorariul unui avocat sau prin consultanta de la Registru ajungeti la 800 ron. nici Consultanta de la Registru si nici Lichidatorul nu percep taxe mici.si in plus o rezolvati mai repede pe calea asta. Vor fi doua etape. ar fi cam 400 ron pe etapa.si scapati si de alergatura si de asteptare dupa hotarea de la Tribunal de radiere.
Cum a spus dl. Sad dizolvarea se poate face si fara lichidator. Deci daca v-ati inteles si impartit patrimoniul inainte de pronunatarea dizolvari de catre tribunal in baza cererii ORC (cine poate sti cand ati facut-o inainte, si inca nu ati apucat sa depuneti actele la ORC? )
Nici macar capitalul social nu trebuie sa mai fie disponibil. D-voastra nu comiteti nimic ilegal.
Daca ORC s-a grabit si a cerut deja desfiintarea inainte ca d-voastra sa fi apucat sa faceti, lasati sa mearga mai departe. Sa numeasca lichidator sa faca ce doresc. Lichidatorul va fi platit din averea firmei (nu a asociatilor). Daca aceasta nu mai exista atunci plata lichidatorului se face din fondurile ORC.
Cazul d-voastra pare sa fie clar ceea ce s-ar numi o incercare mascata de incasare obligatorie a unor taxe. Dar de unde nu exista, nu se poate lua nimic. Persoana juridica este ceea in cauza si nu mai are nimic. Iar persoanele distincte de PJ, adica asociatii nu au produs nici o ilegalitate sau prejudiciu, deci nu pot fi trasi la raspundere.
Deci de ce doriti neaparat sa platii 800 RON sau 500 RON sau chiar 100 RON?
Firma trebuie sa ii plateasca, nu d-voastra personal. Nu aveti nici o obligatie sa mai aduceti bani in firma!!!
Nu vi se poate imputa personal nimic, iar firmei doar ca nu are bani. Asa ca lichidatorul, sau ORC-ul sau oricare alt doritor de a incasa niste bani, sa ia din cat are firma.=D>
Exact cum v-am mai spus si va indeamna si kappauser: lasati-i pe cei care au initiat procedura s-o duca la capat. Lichidatorul isi va lua banii din fondul de lichidare. Costurile dvs sunt 0.
Exact cum v-am mai spus si va indeamna si kappauser: lasati-i pe cei care au initiat procedura s-o duca la capat. Lichidatorul isi va lua banii din fondul de lichidare. Costurile dvs sunt 0.
Ma scuzati, nu indemn pe nimeni. Mi-am exprimat doar parerea. Nu as dori sa fiu acuzat de instigare la evaziune fiscala, inselatorie sau mai te miri ce.