@roxanel,
eu am raspuns variantei initiale a mesajului, asa cum a fost postat initial:
c.eleonora a scris:
Buna ziua, de la decesul tatalui au trecut 1an si 11 luni.Mostenitorii sunt mama si cei doi copii,majori.Bunurile ramase in urma tatalui sunt o vila in Bucuresti si un apartament pe numele ambilor parinti si 3 autovehicule detinute de decedat.Copiii pot renunta la mostenire in favoarea mamei,printr-o declaratie data in fata notarului?Multumesc anticipat.
Multumesc pentru raspuns
Din mesaj am inteles ca se doreste
de comun acord (mama-copii) ca intreaga mostenire sa fie culeasa de catre mama, problema ridicata fiind aceea daca se mai pot da declaratii notariale de renuntare dupa trecerea perioadei mentionate (de 1 an si 11 luni).
Fata de trecerea termenului de 6 luni de optiune succesorala, i-am indicat o alta varianta decat renuntarea pentru a ajunge la solutia
dorita.
Desigur ca si sotiei supravietuitoare i se aplica acelasi regim juridic!!! Insa, in speta de fata, se pare ca nu prezinta interes acest aspect...
:coffee:
@c.eleonora, fata de completarile aduse mesajului,
1.Succesiunea a fost deschisa la data decesului! Dezbaterea succesiunii este altceva decat deschiderea succesiunii...
2.Puteti formula o actiune in instanta, iar la primul termen de judecata prezentati o tranzactie.