avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda 300 lei, Legea nr. 333/2003, art. 48, lit. b)
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda 300 lei, Legea nr. 333/2003, art. 48, lit. b)

Buna seara, pe data de 23-11-2010 am fost amendat de catre Politia orasului Petrila IPJ Hunedoara cu privire la executarea serviciului de paza din data de 16-11-2010 efectuat de mine in obiectivul E.M Petrila, angajat al unei firme de paza ce isi are sediul in Petrosani. Mentionez ca nu a fost facuta vreo investigatie care sa ateste faptul ca eu nu mi-am efectuat serviciul de paza corespunzator, ancheta nu a luat sfarsit, nu a fost stabilita data si ora la care bunul a fost sustras din perimetrul in care imi executam serviciul de paza, faptasii nu au fost identificati si prinsi, pe procesul verbal de predare primire au fost trecuti 150 m de cablu, iar pe amenda 400 m.Domnul politist care a intocmit procesul verbal(amenda) a mentionat faptul ca amenda este una administrativa, dupa care am dat o declaratie in prezenta unui domn inspector.Zvonurile spun ca firma de paza intentioneaza sa imi opreasca din salariu prejudiciul in totalitate.Precizez ca in
registrul de predare - primire acel cablu nu apare ca fiind in planul de paza,in ziua in care am primit amenda am fost chemat din post in biroul sefului de obiectiv, unde 2 politisti mi-au spus sa ii insotesc la sectie, dupa aproximativ 4 ore am terminat de dat declaratia fiindca domnul inspector pleca din birou incontinuu, nimeni nu m-a dus inapoi in obiectiv, l-am sunat pe seful de obiectiv sa-l intreb ce sa fac, dansul spunandu-mi sa merg pe jos pana in post dupa care mi-a inchis si nu a mai raspuns la telefon. Pot contesta amenda?Pot da firma de paza in judecata?Care sunt sansele mele de a castiga acest conflict?
Va multumesc, anticipat.

Spuneti-ne mai intai ce s-a intamplat exact si pe urma va puted da un pronostic. Nu e vorba de amenda, asta am inteles, e vorba despre ce s-a intamplat inainte de ea, ce aveati de pazit, cat s-a furat, de unde, etc. Cu cat mai multe amanunte (adevarul sta in amanunte zice colega romascanu si are dreptate) cu atat mai bine.
E tot ce s-a intamplat, a disparut un cablu de pe un stalp din perimetrul meu, cablu care nu aparea pe registrul de predare primire, cablu care nu se stie la ce ora a fost sustras si totusi eu am primit deja amenda, ca si cum s-ar fi dovedit ca eu nu mi-am efectuat corespunzator serviciul de paza, e absurd, am fost chemat de 2 ori la politie, domnul inspector refuzand in mai multe randuri sa-mi spuna in calitate de ce anume am fost chemat, dansul intentionand sa ma cheme si miercurea ce vine impreuna cu seful de tura si seful de obiectiv, e legal sa refuze sa-mi spuna in calitate de ce ma aflu la politie?intentioneaza sa ma cheme miercuri in conditiile in care ma voi afla la munca, in postul de paza, sa astept o citatie sa pot afla in calitate de ce anume sunt chemat la politie?
1. Impotriva procesului verbal puteti face plangere in termen de 15 zile de la comunicarea lui. Plangerea e usor de formulat si aveti si modele aici pe site in sectiunea documente. Plangerea se adreseaza judecatoriei in circumscriptia careia s-a petrecut fapta sanctionata contraventional.
2. De prezentat la politie e bine sa va prezentati mai ales ca, din cate se pare, sunteti banuit fie de furt fie de complicitate (altfel nu se justifica chemarea d-voastra in mod repetat la politie).
3. Cablul acela nu era trecut in registrul de predare-primire sub o alta denumire ori incorporat intr-o anumita instalatie? (ma gandesc ca nu se mai trece in registru - exemplu - : "concasor rotativ cu cablu de cupru de 100 m si ciocane cu placute noi" ci doar "concasor")
4. Cand ati observat d-voastra ca nu mai exista acel cablu? Ati anuntat pe cineva? V-ati dat macar seama ca lipseste? De unde a aflat politia?
5. Aveti rabdare cu raspunsurile, nu e nimeni obligat sa va raspunda cand doriti.
Ultima modificare: Luni, 29 Noiembrie 2010
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună dimineața domnilor avocații mam angajat la o firmă de ... alessandro29 alessandro29 Bună dimineața domnilor avocații mam angajat la o firmă de pază și nu miau dat caietul de prezență a postului, obiectivului și eu nu am unde să mă ... (vezi toată discuția)
Am sustras din carrefour produse in valoare de 948 lei .a fost ... Loredana20234 Loredana20234 Am sustras din Carrefour produse in valoare de 948 lei .A fost chemata politia si apoi mi s-au luat amprentele.Nu am mai avut antecedente penale... e posibil ... (vezi toată discuția)
Perchezitie intr-un hipermaket mfdunhill mfdunhill buna ziua, zilele trecute am fost invitat de catre personalul de securitate al unui hipermarket sa poftesc intr-o camera pe suspiciunea ca as fi facut ceva ... (vezi toată discuția)