avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... cum sa ma apar?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

cum sa ma apar?

Rogu/va sa ma ascultati si sa/mi dati un sfat bun. Intotdeauna m/am bazat pe profesionalismul si buna credinta a celor de pe acest forum.
Saptamana trecuta am fost victima unui accident auto. Desi eram pasager nu am dezmintit ceea ce se spune despre locul din dreapta si am fost lovita puternic la cap. Sunt inca in concediu medical. Medicii au considerat ca 15 zile sunt suficiente deocamdata. Masina, a carei proprietara sunt (dar pe care nu o conduceam), este grav avariata si se pare ca voi fi despagubita pentru dauna totala. Autoturismul meu are trei ani vechime de 48000 km. Am inteles de la inspectorul de dauna (m/am adresat asiguratorului RCA al vinovatului de producerea accidentului) ca nu voi putea obtine mai mult de 5000 Eur. Este o suma extrem de mica, dat fiind ca sunt cea prejudiciata si nu am avut nicio vina in producerea accidentului. Am depus plangere penala impotriva celui vinovat si vreau sa ma constitui parte civila (nu am facut/o inca). Mentionez ca si persoana care conducea autoturismul meu a fost vatamata dar nu grav. Am fost la IML certificatul medico/legal.
Incerc sa nu ajung la instanta cu vinovatul ci sa solutionam problema amiabil. Ce trebuie sa fac in acest caz? MI se pare ingrozitor de nedrept ca eu, care nu sunt vinovata, sa fiu lipsita de masina si de banii necesari pentru a lua o alta. Then again, traiesc in Romania.
Va multumesc tuturor celor care va veti lipsi de cateva minute de activitate pentru a/mi da un sfat.
Cel mai recent răspuns: ContSters155821 , utilizator 22:02, 2 Decembrie 2010
Trebuie sa va constituiti parte civila. Sunteti de admirat ca nu tintiti sa ajungeti in instanta cu vinovatul, dar o vorba de la romani spune ca "cine vrea pace trebuie sa se pregateasca de razboi", asa ca angajati-va repede un avocat si cautati sa recuperati pe cale civila cat mai mult posibil (oricum nu veti acoperi toate urmarile - pierderi materiale, morale, suferinte, tratamente, dureri, frustrari, timp pierdut, etc).
Era foarte bine daca aveati o polita Casco pe care sa fi recuperat pierderile materiale, macar...

Succes si multa sanatate!
Daunele indiferent de natura lor vor trebui platite de asiguratorul RCA, insa cele morale si medicale nu pot fi platite decat prin instanta unde asa cum ne-ati spus v-ati constituit deja parte civila. Urmariti acest asigurator permanent si tocati-l cu telefoane , infatisari chemari la conciliere pt a va motiva tergiversarile de pana acum.
Buna seara,

Exista societati de asigurare care si-au constituit departamente pentru daunele nepatrimoniale. Cateva. Este totusi un inceput.
Cu siguranta vor fi urmate si de catre restul societatilor de asigurare, mai ales ca pe 15 noiembrie, la Conferinta Nationala a Asigurarilor Auto a fost dezbatut subiectul daunelor morale.
Referitor la cazul dumneavoastra, pe cale amiabila va puteti intelege ori cu vinovatul, ori cu asiguratorul acestuia. Important este sa stiti sa negociati si sa aveti un dosar bine intocmit, din care sa reiasa urmatoarele:
- cheltuielile facute (probate cu documente justificative) pentru a va insanatosi: medicamente, spitalizare, recuperare, transport etc;
- veniturile nerealizate (diferenta dintre veniturile nete probate cu documente fiscale si indemnizatia primita din fondurile bugetului asigurarilor sociale de stat);
- daunele morale.

Succes!

Insurance Claims Advisers

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident oanamanea oanamanea Tatal meu a fost accidentat pe trecerea de pietoni si a stat 60 de zile in spital dintre care 30 de zile a stat in coma de gradul3.Are tetrapareza spastica si ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victime RClaudiu RClaudiu In urma unui accident auto in care am fost implicat sotia s-a ales cu o fractura la mana dreapta iar fetita s-a ales cu o sperietura,eu nu am patit nimic, ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca in caz de deces marag68 marag68 tatal meu a decedat in urma unui accident auto produs in luna martie a acestui an. Masina a fost condusa de unchiul meu si deoarece avea atat rca cat si casco ... (vezi toată discuția)