in baza legii 230/2007 am gasit azi afisat la scara urmatorul anunt: " incepand cu data de 01.01.2011 se va constitui un fond pt reparatii si alte cheltuieli si astfel pt fiecare apartament se vor plati 5 ron pe luna de iarna si 10 ron pe luna de vara "
stiu ca asociatia are dreptul de a constitui un astfel de fond dar in lege se specifica ca suma platita in fiecare luna trebuie sa fie egala... iar aici dupa cum vedeti se face diferentiere luna de vara - luna de iarna... daca am intepreta... ce facem cu celelalte luni?...
alta intrebare: cum putem verifica existenta acestui fond? ar trebui sa cerem periodic presedintelui de asociatie o balanta a cheltuielilor si a resurselor ramase in fondul alimentat de proprietari ( un extras de cont ) ... sau el/ea ar trebui sa afiseze aceste operatiuni periodic?
as dori va rog o intrepretare/detaliere a acestui articol
va multumesc
Dle adriantot, așa vom proceda și noi, practic colectarea anticipată a banilor pentru reparațiile propuse, pe listele de plată, înseamnă constituirea unui fond de reparații, numai că acesta nu are o valoare stabilită de A.G::ok:
D-na elga50, aveți o clarviziune remarcabilă! =D> M-am lămurit pe deplin, de fapt A.G. nu trebuie să aprobe niciun fond, de reparații, trebuie să aprobe bugetul anual, construit în funcție de reparațiile majore ce trebuiesc făcute (dacă trebuiesc, dacă nu, se ia de bază bugetul anului precedent modificat cu un coeficient după cum a prezentat și dl adriantot în modelul dumnealui).
Practic, dacă în bugetul asociației sunt prevăzute reparații în sumă de 100.000 lei atunci fondul de reparații (suma ce va trebui strânsă de la proprietari pe parcursul anului) va fi de 100.000 lei.
Penalizari
BX
In ultima A.G. s-a stabilit sa se faca o lucrare capitala de reparatii care se va plati cu o contributie de avans de 25% din valoarea lucrarii, repartizata ... (vezi toată discuția)