avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu proprietate versus contract vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu proprietate versus contract vanzare-cumparare

In fapt, la data de 21 nov. 2005, numitele X in nume propriu si mandatara a numitei Y au vandut un teren in suprafata de 1.000 mp situat in loc.... , lui Y .
Prezentul act de vanzare – cumparare s-a intocmit la Biroul Notarului Public C.C.
Subsemnata (PROPRIETAR) , consider ca actul de vanzare – cumparare este nul pentru urmatoarele motive:
1. Terenul in litigiu a fost cumparat de catre subsemnata
si sotul meu ( decedat ) de la .o persoana fizica conform chitantei de vanzare – cumparare din 26.01.1968, nefiind instrainat nici pana in ziua de astazi, platind taxe si impozite la primarie ( vezi acte primarie ).
2. In anul 2004, in baza cererii de reconstituire s-a eliberat Titlul de Proprietate
nr. 70953 – autor sotul lui X, act in care in mod eronat s-a introdus parcela 1, tarla 176 - terenul cumparat, in fapt de subsemnata si sotul meu in anul 1968 ( vezi chitanta mai sus amintita ).
3. Prin Decizia nr. 1742/R/2008 a Tribunalului M , s-a stabilit faptul
ca terenul in litigiu a fost trecut in mod eronat ( recunoscut de Primaria S ) in Titlul de Proprietate emis pe numele sotul X, in baza cererii de reconstituire a numitelor X si Y, cand de fapt acesta este o constituire a cererii de proprietate, atata timp cat sotul X , a declarat la notariat ca terenul nu-i apartine ( declaratia nr. 657/31.11.1967 ).
4. Subsemnata, invederez instantei faptul ca actul de vanzare – cumparare a
carui nulitate o reclam, a fost incheiat fara a se indeplinii fomele legale cerute, in speta lipsa certificatului fiscal, care trebuia sa fie pe numele vanzatoarelor, ba mai mult acest certificat nu exista .
5. Mentionez faptul ca, reconstituirea eronata, recunoscuta de primarie, a fost facuta in baza registrului agricol din 1959, in care au fost gasiti numitii sotul X si X, pe un teren cumparat tot de subsemnata si sotul meu in anul 1959, conform actului nr. 711 din 27.02.1959. si care a stat la baza “constituirii” tot eronate a numitului sotul X a dreptului de proprietate pe terenul cumparat in 1968 .
In drept, disp. art. 21 si 32 Legea 18/1991.
INTREBARE: SUB CE FORMA TREBUIE ACTIONAT IN JUDECATA SI IMPOTRIVA CUI? CE SANSE DE REUSITA NE DATI? EVENTUAL AVEM NEVOIE DE UN AVOCAT CU EXPERIENTA IN ACEST DOMENIU. nOI CU TOATE ACTELE IN REGULA SI TOTUSI INTAMPINAM GREUTATI. Va multumim.

Alte discuții în legătură

inscriere in colectiv abuziva cristina/BZ cristina/BZ Faptele pe scurt - in 1959 parintii mei decedati figurau cu suprafata x in registrul agricol - in 1959 eu fiul lor, in varsta de 13 ani, constrans de ... (vezi toată discuția)
Inscriere in colectiv abuziva cristina/BZ cristina/BZ Faptele pe scurt - in 1959 parintii mei care sunt in prezent decedati figurau cu suprafata x in registrul agricol - in 1959 eu fiul lor, in varsta de 13 ani, ... (vezi toată discuția)
Inscriere cu teren in cap partiala cristina/BZ cristina/BZ Faptele pe scurt - in 1959 parintii mei,in prezent decedati, figurau cu suprafata x in registrul agricol - in 1959 fiul lor, in varsta de 13 ani, constrans ... (vezi toată discuția)