avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inscriere cu teren in CAP partiala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inscriere cu teren in CAP partiala

Faptele pe scurt
- in 1959 parintii mei,in prezent decedati, figurau cu suprafata x in registrul agricol
- in 1959 fiul lor, in varsta de 13 ani, constrans de tortionari, in numele parintilor a completat o cerere de inscriere in colectiv dar cu x-y teren
- in 1991 parintii au cerut reconstituirea dreptului de proprietate cu x teren deci cu cat figurau in registrul agricol
- in 2002 au primit 2 titluri de proprietate care insumate dau x teren dar fara respectarea vechilor amplasamente in principal la capitolul intravilan, pentru care am inclusiv act vanzare-cumparare.
Intentionez sa revendic terenul din intravilan invocand faptul ca nu au fost inscrisi in colectiv cu x-y teren si deci ca in mod abuziv comisia locala a eliberat titlul de proprietate altor persoane. Cine imi poate spune daca ma orientez bine. am mai cerut indrumare dar nu am primit de unde deduc ca subiectul este destul de complicat,in speranta ca voi capta interesul unui profesionist multumesc anticipat
Ultima modificare: Luni, 1 Martie 2010
cristina/BZ, utilizator
Cel mai recent răspuns: cristina/BZ , utilizator 18:20, 2 Martie 2010
Lucrurile nu sunt complicate, doar cele invocate de tine sunt insuficiente. Este de vazut cu ce titlu detineau terenul actualii proprietari. Daca CAP a atribuit terenul (fost proprietatea autorilor tai) pentru edificarea gospodariei sau a fost atribuit de stat in vederea construirii locuintei, terenul aferent acestor constructii se cuvine actualilor detinatori ai constructiilor, carora urma sa le fie constituit dreptul de proprietate prin Ordin al prefectului judetului.
Cum nu stiu insa care e situatia de fapt a acestor terenuri din intravilan ... e greu sa pot da solutii.
terenul la care m-am referit a fost detinut de parintii mei in urma unei cumpararii ce se poate dovedi cu act vanzare- cumparare. terenul nu a fost atribuit in vederea construirii de locuinta, nu este ridicata nici o constructie,mai mult decat atat a fost atribuit drept teren in extravilan.in actul cu care parintii mei l-au cumparat este denumit drept loc de casa in vatra satului.prima instanta mi-a dat castig de cauza fara sa fi invocat neinscrierea in cap.problema este ca partea adversa a depus recurs si m-am gandit sa invoc si motivul neinscrierii in cap cu suprafata respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

inscriere in colectiv abuziva cristina/BZ cristina/BZ Faptele pe scurt - in 1959 parintii mei decedati figurau cu suprafata x in registrul agricol - in 1959 eu fiul lor, in varsta de 13 ani, constrans de ... (vezi toată discuția)
Inscriere in colectiv abuziva cristina/BZ cristina/BZ Faptele pe scurt - in 1959 parintii mei care sunt in prezent decedati figurau cu suprafata x in registrul agricol - in 1959 eu fiul lor, in varsta de 13 ani, ... (vezi toată discuția)
Reconstituire drept proprietate cristina/BZ cristina/BZ -in 1954 parintii mei au cumparat 5000mp teren in vatra satului,RESPECTIV INTRAVILAN - in 1959 parintii mei,in prezent decedati, figurau cu suprafata( ... (vezi toată discuția)