avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Numere provizorii expirate de cateva ore...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Numere provizorii expirate de cateva ore...

Numerele roşii erau valabile 30 de zile din 18 oct până la 16 nov.(?). După calculele mele 30 de zile ar fi trebuit să expire în data de 17 noiembrie, dar pe hârtie scrie 16. Eu ştiind că este valabil 30 de zile, fără să-mi dau seama am mers cu maşina liniştită în data de 17şi la ora 10, 40 ne-a oprit poliţia. Imediat ne-a luat numerele şi ne-a condus la secţie. Declaraţii, etc. Degeaba arătam calendarul, ei susţineau că aşa a fost completat actul, aşa este valabilitatea. Ne-a comunicat că fapta se clasifică caz penal conf. art.85 (1) şi (2) şi să aşteptăm să ne cheme procurorul şi s-ar putea să scăpăm cu ceva amendă. Dar când am citit art.85 din codul rutier m-am cam speriat. Îmi răspunde cineva? Ce vom păţi? Chiar ajungem "colegi de cameră" cu hoţii şi violatorii? Ce să fac, să-mi caut un avocat? Nu prea am bani şi am trei copii, vă rog daţi-mi o idee. Mulţumesc.:(
Cu siguranta nu o sa schimbati colegii de camera pentru asa cevea!
Mai mult ca sigur veti primi o amenda. Problema este ca dosarul va dura mult. Nu este obligatoriu sa va angajati un avocat, dar, daca doriti o rezolvare cat mai rapida si cat mai eficienta puteti apela la serviciile unuia!

Av. Claudiu Sorin Feteanu
Vi se va intocmi dosar penal conform art.85 cpen,pedeapsa fiind de la 6 luni la 2 ani.
In functie de atitudinea dvs,de recunoastere a faptelor in timpul urmaririi penale si in faza de cercetare judecatoreasca,daca nu aveti antecedente penale,in functie si de alte circumstante personale,dar si de probele administrate,totul se poate rezuma fie la o amenda administrativa a procurorului,conf.art.18/1 c.pen,fie la o pedeapsa minima cu suspendarea executarii,pronuntata de instanta,conf.art.81 c.pen..
In situatia in care se va pronunta impotriva dvs o pedeapsa de catre instanta de judecata,se va dispune si anularea permisului de conducere,urmand ca dupa 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare sa puteti formula cerere pentru redobandirea,in urma unui nou examen,a permisului de conducere.
Recomandabila,daca aveti posibilitati financiare,este angajarea unui avocat,care sa va asiste si sa reduca efectele juridice ale faptei dvs,daca este posibil, la aplicarea unei amenzi administrative a procurorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis conducere cristian2010 cristian2010 buna am si eu o problema acum 30 de zile am fost oprit de un echipaj de politie si mi-a fost ridicat permisul pe motiv ca am depasit termenul de 90 de zile ... (vezi toată discuția)
Numere expirate ovidixu ovidixu am si eu o intrebare!In urma cu un an si ceva am fost si am adus o masina din germania!Luasem numere valabile 5 zile!intre timp am depasit nr de zile si am ... (vezi toată discuția)
Numere provizorii expirate d807 d807 BUNA ZIUA AM SI EU O PROBLEMA.....AM AVUT UN MIC ACCIDENT CU AVARII MINORE , SI AM RAMAS FARA PERMIS PE TERMEN DE 90 DE ZILE ,DEOARECE AVEAM NR PROVIZORII ... (vezi toată discuția)