avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contabilitate versus juridic
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contabilitate versus juridic

buna seara! am si eu nevoie de ajutor si de confirmarea unor reguli sa le zic asa
-am un contract de inchiriere intr -o institutie de stat care prevede la capitolul pretul si modalitati de plata la un art. plata chiriei se face lunar in lei pana la sf. lunii,neplata in termen a chiriei da dreptul sa perceapa penalitati de intarziere si sa rezilieze contractul daca se intarzie plata chiriei mai mult de 60 de zile,dar nu obliga propietarul sa emita factura.
am primit in luna mai o factura pe plata aferenta lunii mai pe care nu am achitat-o pt luna iunie si septembrie o factura cu 15.10.2010 si atat,azi 25.11.2010 am primit o notificare cu data de 24.10.2010 in care sunt anuntata ca datorita intarzierii mai mari de 60 de zile se reziliaza contractul de fapt si sunt obligata ca in termen de 24 ore sa platesc suma datorata di sa eliberez spatiul in termen de 15 zile de la pimire au am achitat 85 la % din datorie azi 25 11 2010.cum pot rezolva problema ce pot invoca in afara de merespectarea art.155 din codul fiscal . cine primeaza art din contract sau obligativitatea emiterii facturii:

se paote contesta notificarea
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 14:41, 27 Noiembrie 2010
Economicul prevaleaza juridicului, asta in reflectarea in contabilitate. In cazul Dvs., trebuia sa faceti plata lunar, indiferent daca ati primit sau nu factura (exista un cont pentru "facturi nesosite"). Proprietarul e indreptatit sa ceara rezilierea si evacuarea.
D-voastra sunteti informata de obligativitatea platii prin contract. Deci nu aveti nici un motiv sa nu platiti. Sunteti chiar obligata sa o faceti la termenel din contract, si sa platiti si penalizarile mentionate.

Faptul ca nu aveti factura va da eventual dreptul de a cere despagubiri pentru pagubele ce apar in urma faptului ca nu va puteti tine contabilitatea la zi. Notificati societatea sa va elibereze facturile necesare pana la o anumita data a luni, altfel veti cere despagubiri. Plata chiriei insa sunteti obligat sa o faceti.

Desi daca in contract sunt prevazute toate datele care sunt necesare pe o factura, atunci aceasta poate tine loc documentului numit factura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezileire contract tatianato tatianato Am un contract cu o institutie de stat care are ca obiect inchirierea unui spatiu comercial.In contract este stipulat doar ca plata chiriei se face pana in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. intrebare: chiriasul plateste cu intarziere chiria ... ComN ComN Buna ziua. Intrebare: chiriasul plateste cu intarziere chiria si refuza sa o faca bancar, am platit eu intretinerea pe 2 luni deoarece avea restanta pe iulie ... (vezi toată discuția)
Problema chirie instalatie say say Voi cita prevederile unui contract pentru a fi cat mai exact: Obiectul prezentului contract il reprezinta inchirierea unei instalatii de ..........., ... (vezi toată discuția)