avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... rezileire contract
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

rezileire contract

Am un contract cu o institutie de stat care are ca obiect inchirierea unui spatiu comercial.In contract este stipulat doar ca plata chiriei se face pana in ultima zi lucratoare a lunii.Neplata chiriei da dreptul locatorului sa perceapa penalitati de intarziere la chiria datorata si sa rezilieze contractul pt neplata chiriei pentru o perioada mai mare de 60 zile.Vreau sa stiu daca nu este stipulat in contract obigativitatea emiterii de factura, aceasta este necesara a fi intocmita in vederea plati? Se poate considera ca nu si-a indeplinit obligatia de informare asupra platii?
Mentionez :contractul este in euro platibil in lei la cursul BNR din ziua platii.
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 17:22, 27 Noiembrie 2010
Daca in contract nu este trecuta penalitatea nu poate cere iar orice modificare adusa la prezentul contract o poate face numai cu acordul tertei parti. In caz contrar puteti cere despagubiri.
D-voastra sunteti informata de obligativitatea platii prin contract. Deci nu aveti nici un motiv sa nu platiti. Sunteti chiar obligata sa o faceti la termenel din contract, si sa platiti si penalizarile mentionate.

Faptul ca nu aveti factura va da eventual dreptul de a cere despagubiri pentru pagubele ce apar in urma faptului ca nu va puteti tine contabilitatea la zi. Notificati societatea sa va elibereze facturile necesare pana la o anumita data a luni, altfel veti cere despagubiri.

Desi daca in contract sunt prevazute toate datele care sunt necesare pe o factura, atunci aceasta poate tine loc documentului numit factura.
timp de 4 ani s-au emis facturile lunar.
pe 17.05.2010 se emite factura luna mai care ajunge la mine pe 15.09
pe 15.10 se emite factura pentru lunile iunie si septembrie care ajunge la mine pe 18.11
pe 25.11 se emite factura pentru luna octombrie care nu a ajuns la mine dar se percep penalizari
kappauser a scris:

D-voastra sunteti informata de obligativitatea platii prin contract. Deci nu aveti nici un motiv sa nu platiti.


cum pot platii daca nu stiu valoarea
tatianato a scris:


cum pot platii daca nu stiu valoarea


Pai in contractul ce l-ati incheiat nu este trecuta chiria ce o platiti?
Daca nu, atunci intr-adevar nu vi se poate imputa nimic, nu puteti plati decat in momentul in care ati primit factura. Si atunci este valabila data la care ati luat cunostinta de ea nu data emiterii facturi. Primiti factura sa zicem prin posta, ati semnat ca ati primit scrisoarea, atunci data respectiva este data de la care decurge obligatia de plata. Pentru neglijenta celui ce emite factura, adica emiterea cu intirziere nu aveti nici o raspundere si nu vi se poate imputa nimic.

Dar mie mi se pare ciudat sa fie mentionate in contract data la care se face plata facturi (la sfarsitul de luna) iar valoarea chiriei sa nu fie specificata. Poate aveti vreun act aditional cu valoarea chiriei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate versus juridic tatianato tatianato Am un contract cu o institutie de stat care are ca obiect inchirierea unui spatiu comercial.In contract este stipulat doar ca plata chiriei se face pana in ... (vezi toată discuția)
Contabilitate versus juridic tatianato tatianato buna seara! am si eu nevoie de ajutor si de confirmarea unor reguli sa le zic asa -am un contract de inchiriere intr -o institutie de stat care prevede la ... (vezi toată discuția)
Restituire parțială a garanției Medeea22 Medeea22 Bună ziua! Am închiriat un spațiu comercial în data de Septembrie 2022. În contractul de închiriere se menționează faptul că până la finalul ... (vezi toată discuția)