avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Stornare facturi din 2008 si 2007
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Stornare facturi din 2008 si 2007

Buna seara!

Am si eu o intrebare:
In situatia in care un client nu imi plateste marfa livrata si facturata in 2007 si 2008 , ii pot storna facturile si trimite o notificare prin care solicit inapoierea marfii?
Inregistrarile corecte din punct de vedere al TVA sunt : 4111=4427 (-)?
In cazul in care imi livreaza marfa inapoi trebuie sa fac iar intrarea in gestiune : 607 = 371 (-) si 4111=707 (-) ?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!

O seara buna va doresc!
Cel mai recent răspuns: ContSters137674 , utilizator 23:25, 25 Noiembrie 2010
Stornati facturile in momentul returului de marfa,nu inainte. Prima data emiteti o notificare prin care il somati sa va returneze marfa sau sa va plateasca. Dupa aceea emiteti factura de retur sau inregistrati incasarea..dupa caz.

Inregistrarile sunt corecte,trebuie sa mai tineti cont si de adaosul comercial ,la stornare.Pe baza facturii de retur ,faceti N.I.R. si introduceti marfa pe stoc.

La fel si Dvs.
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare marfa Lizuca12 Lizuca12 Buna ziua, Firma la care lucrez are caen principal executie instalatii electrice, voi sa vanda ceva corpuri de iuminat ? Se poate face aceasta tranzactie ... (vezi toată discuția)
Urgent: cum se descarca marfa cumparata cu tva si vanduta fara tva (intracomunitar) Diana2209 Diana2209 se face doar 607 = 371 cu valoarea marfii intrate si ce se intampla cu adaosul comercial (378) - nu se mai evidentiaza? Va rog ajutati-ma Multumesc (vezi toată discuția)
Farmacie anamariacelik anamariacelik am doua probleme: 1.daca cineva stie pe ce baza casa de sanatate a returnat factura aferenta lunii mai pentru eliberarea testelor de diabet?? si in acelasi ... (vezi toată discuția)