avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sulta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sulta

Buna!

As avea doar o intrebare simpla: sulta este sau nu este susceptibila la executare silita?

Va multumesc anticipat pentru timpul acordat si raspunsul Dvs.

Melinda:">
Cum sa nu.
Da, daca este stabilita printr-o hot jud. irevocabila
Nu numai prin hot. jud - si actul autentic care constata o creanta certa, lichida si exigibila e titlu executoriu.
Sulta poate fi stabilita oricum, orice venituri ale unei persoane (cu exceptii foarte stricte) sunt urmaribile. daca sulta e stabilita printr-un act de mana si tot se poate executa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii...si iar datorii andrei_24 andrei_24 buna seara..am si eu o nelamurire.am imprumutat unei persoane o suma de bani si am facut un contract la notar pe care scrie ca in caz ca nu primesc banii pana ... (vezi toată discuția)
Investire cu formula executorie a unui antecontract de vanzare-cumparare kid kid Buna seara, As dori sa stiu care este procedura prin care se poate investi cu formula executorie, fara somatie, punere in intarziere, chemare in judecata ... (vezi toată discuția)
Executare silita hotarare privind constatarea unui drept de creanta anniela anniela Buna ziua, dosar civil,hotarare definitiva si irevocabila data astfel: \"Constata dreptul de creanta.....\" si nu obliga la plata dreptului de creanta..... In ... (vezi toată discuția)