avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... vreau sa imi deschid un magazin de haine second, care ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

vreau sa imi deschid un magazin de haine second, care ar fi mai avantajos? PFA, AF, sau II?

buna , sunt o tanara care am terminat facultatea, si as dori sa imi deschid un magazin cu haine second, dar vreau sa imi fac o firma, ce ar fi mai avantajos? un PFA, AF, sau II? va rog ajutati-ma!
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 13:07, 26 Noiembrie 2010
In cazul I.I., spre deosebire de celelalte 2 forme de autorizare, se pot incadra salariati. Nu sunt deosebiri cu privire la: conducerea contabilitatii in partida simpla conform OMFP nr. 1040/2004; stabilirea, declararea si plata impozitului pe venit si contributiilor sociale (CAS, CASS); utilizarea casei de marcat;etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce sa aleg: ii, if sau pfa? ankalupu ankalupu sunt studenta si vreau sa-mi fac o afacere, locul in care stau ar fi ideal o alimentara dar nu as vrea un srl.ce ar fi mai bine sa aleg ii, ifsau pfa? e ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile nicks nicks Buna ziua. Am un PFA in domeniul serviciilor foto. Sint neplatitor de TVA. Contabilitatea o tin in partida simpla. Mai exact incerc sa ma ocup eu de ea. As ... (vezi toată discuția)
Informare: e obligatorie casa de marcat daca vand la taraba? nicolaidinu nicolaidinu Buna ziua .Detin un pfa ce are ca activitate, comercializarea detergentilor si produse de cosmetica. Va rog mult ,spuneti-mi daca sunt obligat sa am casa de ... (vezi toată discuția)