avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1861 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... cheltuieli deductibile
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

cheltuieli deductibile

Buna ziua. Am un PFA in domeniul serviciilor foto. Sint neplatitor de TVA. Contabilitatea o tin in partida simpla. Mai exact incerc sa ma ocup eu de ea. As dori sa stiu de unde pot afla ce cheltuieli, pe care le fac pe PFA, sint deductibile si care nu? De ex., mi-am luat casa de marcat si am trecut la cheltuieli. E total deductibila? Alte materiale de care am nevoie...DVD-uri, hirtie, imprimanta, aparatura diversa, etc sint acestea deductibile sau nu? Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 10 Iulie 2012
nicks, utilizator
Cel mai recent răspuns: nicks , utilizator 10:56, 10 Iulie 2012
cheltuielile deductibile partial deductibile sau nedeductibile complet le gasiti in condul fiscal la articolul 48
[ link extern ]
conducerea contabilitatii in partida simpla este reglementat prin OMFP 1040/2004
[ link extern ]


ca regula generala, orice cheltuiala este deductibila daca va ajuta in activitatea dvs la obtinere ulterioara de venit, daca nu este prevazuta altfel in codul fiscal. ex: achizitia casei de marcat este deductibila, la fel si hartia sau diverse consumabile (necesare tinerii contabilitatii sau desfasurarii activitatii curente)
multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli deductibile pfa catalincc catalincc Buna ziua, Sunt in curs de autorizare ca PFA, m-ar interesa daca exista o limta a cheltuielilor deductibile si in ce act normativ as putea sa o gasesc (am ... (vezi toată discuția)
Adaug stocul la baza de impozitare? ismi3ismi ismi3ismi Contabilul pe care il am,pt CALCUL PROFIT, a scos VEniturile totale pe o lista si Cheltuielile totale deductibile pe o alta lista si a calculat cu programul pe ... (vezi toată discuția)
Document cumulativ pfa iirina_19 iirina_19 Conform art.52 OMFP 1040/2004: Venitul net sau pierderea fiscală se calculează astfel: din totalul sumelor încasate, evidenţiate în col. 5, respectiv 6, ... (vezi toată discuția)