avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reconstituire drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reconstituire drept de proprietate

Buna ziua. Am si eu nevoie de niste sfaturi din partea dumneavoastra. Este vorba despre o Sentinta Civila din februarie 2008 prin care se dispune modificarea Hotararii Comisiei judetene de fond funciar, reconstituindu-se dreptul de proprietate pentru suprafata X d eteren cu vegetatie forestiera. Problema este ca din 2008 nimeni nu a facut nimic, cel in favoarea caruia s-a dat sentinta nerecuperandu-si acest teren. Intrebarea este ce trebuie facut si catre cinesi care este termenul de prescriptie in care se pot face demersurile necesare in vederea intrarii in posesia terenului. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: J.M. , utilizator 12:40, 28 Noiembrie 2010
Sentinta trebuie definitivata de catre instanta care a pronuntat-o.
Titularul ei va formula o cerere catre Comisia locala, la care ataseaza o copie a hotararii definitive, prin care solicita punerea acestei sentinte in executare.
Teoretic termenul de solutionare este de 30 de zile.
Termenul de prescriptie este de 10 ani.
Multumesc mult pentru raspuns!:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzul de a semna procesul verbal de punere in posesie kgkg kgkg In baza unei reclamatii a unei peroane validata in baza legii 18 / 1991 cu suprafata de 0,50 ha vegetatie forestiera, adresata institutiei prefectului si ... (vezi toată discuția)
Care este termenul de punere in posesie de la validarea retrocedarii? Balaurul Balaurul Buna ziua, Rog două răspunsuri legate de retrocedarea forestieră. Mai intîi un mic INFO In data de [b]11 Mai 2010 [/b]Comisia locala mă ... (vezi toată discuția)
Intabulare/rezervare intabulare teren ombun12 ombun12 detin un teren cu vegetatie forestiera, pentru care detin o fisa tehnica de punere in posesie (din 1993) pentru suprafata de 0.25 ha. Am masuratori cadastrale ... (vezi toată discuția)