avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Act aditional la CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Act aditional la CIM

buna,

va rog sa ma ajutati cu o informatie. Departamentul unde lucrez a fost reorganizat, drept urmare mi s-a modificat functia. Eu am semnat instiintarea de modificare, am semnat actul aditional si a aparut o problema... am primit o convocare pt cerecetare disciplinara (motivul intarzieri repetate). Este clar ca se doreste inlaturarea mea. Cum sa procedez sa mi se desfaca contractul pe motiv de reorganizare si nu pt abateri disciplinare? Cum pot cere anularea AA semnat cu noua functie?
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:01, 27 Noiembrie 2010
Pt intarzieri repetate nu va pot desface CIM.,-nu este o abatere f grava;
Oricum va pot da alte sanctiuni;
Depinde ce au prin in Contr. Colectiv de munca la abateri disciplinare;
Chiar daca va desfac CIM pe acest motiv -le contestati decizia in instanta si ve-ti castiga


In caz de abatere sau incalcare a uneia din prevederile prezentului Regulament, conducerea societatii va putea aplica, cu respectarea reglementarilor legale in vigoare, una din sanctiunile urmatoare:
a) avertisment scris;
b) suspendarea contractului individual de munca pentru o perioada ce nu poate depasi 10 zile lucratoare;
c) retrogradarea din functie, cu acordarea salariului corespunzator functiei in care s-a dispus retrogradarea pentru o durata ce nu poate depasi 60 zile;
d) reducerea salariului de baza pe o durata de 1 – 3 luni cu 5 – 10%;
e) reducerea salariului de baza si/sau, dupa caz, si a indemnizatiei de conducere pe o perioada de 1-3 luni cu 5-10%;
f) desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.


Problema este ca seful meu mi-a spus k imi da o luna sa ma reorientez si pt ca eu nu am plecat de buna voie, mi-a adus chestia asta cu intarziatul. Ideea este ca mai sunt colegi care vin dupa mine , inclusiv seful... .
si inca ceva, in noua fisa de post (pe care inca nu am semnat-o) apare : ADUCE LA INDEPLINIRE ORICE ALTA SOLICITARE PRIMITA DE LA SUPERIORII IERARHICI - este corect, cum pot indeparta aceasta propozitie din FP?
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Noiembrie 2010
rally_22, utilizator
actul aditional l-ai semnat de buna voie ,deci nu se anuleaza
faptul ca ai intarziat, atrage numai o sanctiune
probabil la a doua sanctiune esti data afara.
ca sa iti desfaca contractul pe reorganizare numai societatea poate dispune.tu nu il poti obliga
si inca ceva, in noua fisa de post (pe care inca nu am semnat-o inca) apare : ADUCE LA INDEPLINIRE ORICE ALTA SOLICITARE PRIMITA DE LA SUPERIORII IERARHICI - este corect, cum pot indeparta aceasta propozitie din FP?
Nu este corecta aceasta prevedere din fisa postului ... se poate semna , sub rezerva legalitatii, acele solicitari din partea sefilor..cred ca aceste solicitari trebuie sa fie in concordanta cu postul pe care-l detineti in societate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul muncii veronicam veronicam Nesemnarea fisei de post poate duce la desfacerea contractului individual de munca?? (vezi toată discuția)
Comportament inadecvat intre sef si subordonat popc popc intr-o discutie pe teme de servici un(o) coleg(o) m-a jignit de fata cu toti colegii din birou. i-am spus ca are dreptate in problema respectiva dar nu e ... (vezi toată discuția)
Nota explicativa / demisie stefan.i stefan.i Salut, Am urmatoarea problema. Lucrez la o firma 4 ani si ceva, de 1 an sunt pe postul actual si in acest an am strans 3-4 note explicative din diverse ... (vezi toată discuția)