avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Dreptul Familiei-taxa de timbru
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Dreptul Familiei-taxa de timbru

Buan ziua. Pentru capatul de cerere referitor la stabilire program liber de vizitare minor in cadrul procesului de divort trebuie platita o taxa separata de 8 lei in afara de cea de 39 lei? Divortul se solicita prin acord, potrivit noilor reglementari..Cine trebuie sa plateasca taxa, avand in vedere ca amandoi sunt de acord ca minorul sa ramana cu mama iar tatal s aaiba program liber de vizitare? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: J.M. , utilizator 16:27, 29 Noiembrie 2010
taxa trebuie achitată de partea care face cererea
Cel care solicita stabilirea programului de vizitare minor plateste taxa de timbru., adica tatal., care va trebui sa formuleze o cerere- reconventionala in procesul de divort cu privire la vizitarea minorului.
Ori parintii se inteleg si atunci stabilirea programului nu se mai solicita, ori parintii nu cad de acord cu programul de vizitare si atunci tatal solicita instantei stabilirea unui program pe cale judecatoreasca.
Multumesc pentru raspunsuri. Imi cer scuze, dar tot nu am inteles exact. Divortul este prin acord. S-a semnat un acord de catre ambele parti asupra tuturor capetelor de cerere, inclusiv incredintare minor catre mama si program liber de vizitare tata. In acest caz , trebuie platita o taxa de 8 lei pentru acest capat de cerere (program liber de vizitare pentru tata) de catre tata? Taxa de 39 lei a fost platita, dar nu stiu daca mai este nevoie si de taxa de 8 lei....Multumesc!
Este necesar timbrajul separat de 8.00 lei pentru stabilirea programului de vizita minor.
Multumesc pentru precizare !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul familiei J.M. J.M. Buna ziua, As avea si eu doua intrebari si sper sa ma lamuresc pe aceasta cale. Multumesc anticipat tuturor celor care ma vor \"lumina\" :) 1. Pentru ... (vezi toată discuția)
Custodie si vizite ale minorilor Gina S.V Gina S.V Stimati avocati,consultanti am o intrebare care priveste pronuntul definitiv al divortului.Sunt 3 minori rezultati din casatorie si in urma divortului minorea ... (vezi toată discuția)
Incredintare minori rusclaudiualin rusclaudiualin Buna ziua, Un amic mi-a cerut ajutorul cu privire la o situatie dificila prin care trece si am zis sa pun aceasta intrebare pe acest forum in speranta ... (vezi toată discuția)