avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Decont de cheltuieli pt bonuri
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Decont de cheltuieli pt bonuri

Pentru a inregistra in contabilitate ca si cheltuieli deductibile bonuri fiscale cu valoare mai mica de 100 lei, este suficienta atasarea documentului "decont de cheltuieli"?
In cursul anului firma a achizitionat diverse rechizite, tipizate (fara factura) si au fost inregistrate in ct. 604 (chelt deductibile). Le pot lasa acolo, doar cu decontul de cheltuieli completat si stampilat?
Daca nu, stornez inregistrarile si le duc in 6588 neded.?#-o
Cel mai recent răspuns: dgnConsulting , Contabil 15:56, 26 Noiembrie 2010
Daca aveti decont de cheltuieli, eventual si NIR ca produsele respective au intrat in firma sunt deductibile.
Bonurile fiscale nu mai pot fi folosite ca si document justificativ in contabilitate, din cauza asta multe cheltuieli devin si ele nedeductibile; dar daca folosesti un alt document care sa indeplineasca cerintele legii (decontul de cheltuieli) vis-a-vis de documentele justificative, atunci le poti trece pe deductibil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere cheltuieli cu bon fiscal cristian_conea cristian_conea Sunt PFA si am cumparat articole de birou cu bon fiscal stampilat, pe care e trecut fiecare articol in parte. Este aceasta cheltuiala deductibila ? (vezi toată discuția)
Bonurile de benzina si motorina - cont 604 chelt privind mat nestocate miraj miraj bonurile fiscale de la PECO ptr motorina alimentata pe masina firmei in contabilitate le dau pe contul 604 - chelt privind mat nestocate si nu mai fac NIR , ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal nestampilat Cristina Vasile Cristina Vasile Buna seara! Daca am bonuri fiscale, altele decat cele de combustibil, cu produse protocol, papetarie, etc, si [b]nu sunt stampilate[/b], cu valoare de pana ... (vezi toată discuția)