multumesc ptr raspuns, cu cat se plateste un exp contab , ce acte si cati bani?
daca tin evidenta contabila, inclusiv bilant, declaratii, totul de la a-z, cati bani sa cer. multumesc.
Avand in vedere faptul ca NU va plateste pe dumneavoastra ca persoana ( expert contabil ) ci munca prestata de dumneavoastra in raport cu volumul de acte si sarcini care vi se cer, va puteti orienta spre o remuneratie in functie de efortul fizic si intelectual depus.
multumesc, d -ul maxim.
Iata cum un avocat (dl.Maxim) este mai practic de cat multi dintre colegii nostri contabili. Legat de modul de tarifare ii dau dreptate dlui avocat.
Sunt multi contabili care stabilesc tariful apreciind "gabaritul" clientului (cei care vor bani multi) si mai sunt multi care sunt influentati de "piata" (cei care se multumesc cu bani putini). Nici unii, nici altii nu au in vedere insa cantitatea de munca.
Eu mi-am stabilit de ani buni tarife pe feluri de lucrari. Iti trebuie cativa ani de experienta, dupa care poti face asa ceva. Am cautat sa clasific cat mai multe din activitatile desfasurate care presupun generic tinerea contabilitatii unei firme : note contabile, declaratii intocmite, pagini listate, salariati in evidenta pentru salarii etc.
Am incercat pe cat posibil sa las cat mai putin loc pentru operatiunile greu cuantificabile.
In determinarea tarifelor m-am folosit - ca reper - de indrumarul CECCAR. Este drept ca a trebuit sa-l citesc de vreo 5-6 ori ca sa inteleg sensul. Nivelul si-l stabileste fiecare dupa cum isi apreciaza competentele / calitatea - deoarece in "tarifarul" CECCAR se stabilesc niste limite pentru unele lucrari (cum ar fi nota contabila) cam intre 1 si 5 lei /nota - depinde cum citesti. Asa ca nu prea vad cum asemenea "tarifare" pot sa se constituie intro incalcare principiilor concurentei.
~ final discuție ~