avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general infiintare firma de contabilitate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

infiintare firma de contabilitate

buna ziua, vreau sa infiintez o firma de contabilitate, ce acte, trebuiesc intocmite, eu am terminat facultatea de contabilitate zi, pot semna eu actele contabile, inclusiv bilant, mai am nevoie de expert? multumesc!
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 18:28, 26 Noiembrie 2010
Puteti infiinat o firma ,dar aveti nevoie de un exp.contabil..:D
Apoi firma sa fie inscrisa la CECCAR si puteti semna tot ce doriti..
Ultima modificare: Vineri, 26 Noiembrie 2010
iulia53, utilizator
gogontea a scris:

multumesc ptr raspuns, cu cat se plateste un exp contab , ce acte si cati bani?
daca tin evidenta contabila, inclusiv bilant, declaratii, totul de la a-z, cati bani sa cer. multumesc.

maximavocat a scris:

Avand in vedere faptul ca NU va plateste pe dumneavoastra ca persoana ( expert contabil ) ci munca prestata de dumneavoastra in raport cu volumul de acte si sarcini care vi se cer, va puteti orienta spre o remuneratie in functie de efortul fizic si intelectual depus.

gogontea a scris:

multumesc, d -ul maxim.

florinsavu a scris:

Iata cum un avocat (dl.Maxim) este mai practic de cat multi dintre colegii nostri contabili. Legat de modul de tarifare ii dau dreptate dlui avocat.
Sunt multi contabili care stabilesc tariful apreciind "gabaritul" clientului (cei care vor bani multi) si mai sunt multi care sunt influentati de "piata" (cei care se multumesc cu bani putini). Nici unii, nici altii nu au in vedere insa cantitatea de munca.
Eu mi-am stabilit de ani buni tarife pe feluri de lucrari. Iti trebuie cativa ani de experienta, dupa care poti face asa ceva. Am cautat sa clasific cat mai multe din activitatile desfasurate care presupun generic tinerea contabilitatii unei firme : note contabile, declaratii intocmite, pagini listate, salariati in evidenta pentru salarii etc.
Am incercat pe cat posibil sa las cat mai putin loc pentru operatiunile greu cuantificabile.
In determinarea tarifelor m-am folosit - ca reper - de indrumarul CECCAR. Este drept ca a trebuit sa-l citesc de vreo 5-6 ori ca sa inteleg sensul. Nivelul si-l stabileste fiecare dupa cum isi apreciaza competentele / calitatea - deoarece in "tarifarul" CECCAR se stabilesc niste limite pentru unele lucrari (cum ar fi nota contabila) cam intre 1 si 5 lei /nota - depinde cum citesti. Asa ca nu prea vad cum asemenea "tarifare" pot sa se constituie intro incalcare principiilor concurentei.

:offtopic:
@gogontea: va rog utilizati butonul "raspunde " pentru continuarea discutiei
Regulamentul de postare interzice deschiderea mai multor topicuri cu acelasi subiect .
Mersi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de semnatura emateiu emateiu Buna.Sunt economist intr-o firma de un an si ceva...am terminat \"finante-banci\" si master in \"audit si convergenta contabila\"...ce conditii ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Expert contabil Albocs1 Albocs1 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti, conform legiilor in vigoare ce trebuie sa aiba un contabil ca sa devina expert? Cati ani de experienta trebuie sa aiba ... (vezi toată discuția)
Cum pot tine contabilitatea de acasa? ce conditii trebuie sa indeplinesc? EvelineEnache EvelineEnache Buna, Eu am terminat ASE-ul, acum sunt la master - Contabilitate Internationala (ca sa pot intra la CECCAR). Am cautat, dar nu-mi sunt foarte clare ... (vezi toată discuția)